2021 VW Nivus Güney Amerika’da Çıktı

Ototeknikveri     29 Mayıs 2020 06:59

Volkswagen en yeni ve en küçük crossover coupe modeli Nivus’u tanıttı.

2021 VW Nivus Güney Amerika’da Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güney Amerika piyasası için Brezilya’da geliştirilen model, Avrupa ve başka piyasalara da gelecek. Volkswagen Nivus yeni MQB platformunu Polo hatchback ve Virtus sedan modelleriyle paylaşıyor. Nivus önümüzdeki haftalarda Brezilya’da satışa açılacak, ardından Arjantin’e gidecek. 2021 yılı içinde otomobil tüm Güney Amerika piyasalarına ulaşmış olacak.

 

VW Nivus’un Avrupa versiyonunun da 2021 yılının ikinci yarısında çıkması bekleniyor. Yükseltilmiş bir Polo gibi görünen otomobil plastik gövde kaplaması ve yüksekliği sayesinde heybetli bir görünüm sunuyor. Ayrıca yeni modelin segmentindeki en geniş iç mekana sahip otomobillerden birisi olduğu söyleniyor. Bagaj kapasitesi 415 litreyi bulacak.

 

Nivus, T-Cross’dan biraz daha uzun (tampondan tampona 4266 mm, iki aks arası 2566 mm). Genişlik 1757 mm, yükseklik ise 1493 mm.

 

Öne çıkan tasarım özellikleri arasında eğimli tavan çizgisi ve coupe benzeri profil bulunuyor. Ayrıca SUV stil öğeleri ve arkada birleşen şık LED lambalar dikkat çekiyor. Büyükçe bir tavan rüzgarlığı ve 17 inç alaşım jantlar da bulunuyor.

 

İç mekanda konsol VW Polo ile çok benzerlik gösteriyor. Bu kısma 10 inç dokunmatik ekran ve daha teknolojik görünüm ile daha fazla bağlantı özellikleri için 10.25 inç Active Info Display dijital kontrol paneli hakim.

 

Brezilya’da Geliştirilen VW Play

Ana ekran tamamen Brezilya’da geliştirilmiş bir multimedya arayüzü olan VW Play’i kullanıyor. Polo’nun ekranının aksine Nivus fiziksel butonlardan kurtuluyor. En büyük avantaj ise bağlantı özellikleri, hizmetler ve medya akışında.

 

Bunlar Volkswagen müşterileri için sanal bir mağaza olan VW Play uygulamalarına erişimi de kapsıyor. Uygulamalar VW Play üzerinden doğrudan açılabiliyor ve 10 GB hafıza sayesinde yeni uygulamalar yüklenebiliyor. Park yardımı, sesli kitaplar, sigorta, müzik akışı, navigasyon, yemek teslimatı ve başka pek çok amaçla kullanılabilecek çok sayıda uygulama var.

 

VW Play aynı zamanda Android Auto ve Apple CarPlay ile de uyumlu.

1.0 litre TSI Üç Silindirli 126 HP Benzinli / Etanollü Motor

Güney Amerika’da VW Nivus gücünü 1.0 litre TSI turboşarjlı üç silindirli benzinli motordan alıyor. Motorun güç çıkışı 116 PS (114 hp). 200 TSI adındaki motor etanol ile çalışmaya da uygun. Bu durumda güç çıkışı 128 PS (126 hp), tork değeri 200 Nm oluyor. Motora altı vitesli otomatik şanzıman ve önden çekişli sürüş sistemi eşlik ediyor. Dört çekişli sürüş seçeneği ise sunulmuyor.

 

VW Nivus güvenlik cephesinde Yorgunluk Dedektörü, ESC (Elektronik Stabilite Kontrolü), Yokuş Kalkış Asistanı (HHC), KESSY (anahtarsız giriş ve başlatma) ve arka kamera ile geliyor. Adaptif Seyir Kontrolü ve Otonom Acil Fren de sunuluyor.

 

Volskwagen Nivus’un Güney Amerika Üretimini Brezilya’daki Anchieta fabrikasında yapacak. Avrupa modeli ile ilgili detaylar önümüzdeki aylarda açıklanacak.

Son Güncelleme : 29 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo