Volkswagen JAC Motors’un Kontrolünü Eline Almak İstiyor

Ototeknikveri     01 Haziran 2020 09:03

Volkswagen Grubu iki farklı Çinli elektrikli otomobil firmasına 2.1 milyar euro yatırım yapacak. İlk yatırım için ayrılan 1 milyar euro devletin de ortak olduğu JAC Motors’un %75 hissesini ele geçirmek için kullanılacak.

Volkswagen JAC Motors’un Kontrolünü Eline Almak İstiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alman otomobil üreticisi ardından elektrikli otomobil pilleri üreten Guoxuan Hight-tech firmasında %26.5 hisse almak için 1.1 milyar euro daha harcayacak.

 

Bu strateji Volkswagen’in JAC şirketinin tam kontrolünü ele geçirmesini garanti altına alacak.

 

JAC ortak girişimi 2025’e kadar beş yeni elektrikli otomobil modeli çıkartacak, ayrıca Hefei’de bir elektrikli otomobil fabrikası kuracak.

 

Volkswagen Çin’de 2025’e kadar 1.5 milyon adet elektrikli, hibrit ve yakıt hücreli otomobil satmayı hedefliyor. JAC – VW Volkswagen’in MEB platformunu kullanan tam elektrikli otomobillerin üretimine 2023’te başlayacak. Çin hükümeti 2025 yılı itibariyle tüm otomobil satışlarının %25’inin yeni enerjili taşıtlardan (elektrikli, hibrit, yakıt hücreli) oluşmasını istiyor.

 

Guoxuan firması da JAC gibi Hefei’deki merkezinden faaliyet gösteriyor ve en büyük hissedarı haline gelecek Volkswagen’e Çin’de satılacak elektrikli otomobilleri için pil tedarik edecek.

 

Çin hükümeti 2018’den beri yabancı şirketlerin Çin’de yerel bir ortak olmadan da faaliyet gösterebilmesine izin vermeye başladı. Volkswagen gibi BMW de yerel ortak girişiminin kontrolünü ele geçirdi. Volkswagen’in şu an devlete ait FAW Group ve SAIC Motor ile de ortak girişimleri bulunuyor.

Son Güncelleme : 01 Haziran 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo