Audi Artemis Projesini Başlattı

Ototeknikveri     01 Haziran 2020 10:28

Audi Artemis adını verdiği yüksek teknoloji projesini başlattı. Proje kapsamında 2024’te öncü niteliğinde bir elektrikli model çıkartılacak.

Audi Artemis Projesini Başlattı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şimdilik projeyle ilgili detaylar kısıtlı ancak şu anda Volkswagen’in otonom sürüş teknolojilerinden sorumlu olan Alex Hitzinger’in projeyi yöneteceği biliniyor. Hitzinger daha önce de Porsche’nin LMP1 kampanyasını yönetmişti.

 

Audi, Hitzinger’in Volkswagen Grubu’nun diğer üyelerinden de kaynaklar ve teknolojiler kullanacak ve projeye öncülük edecek yeni bir elektrikli model geliştirmekle görevlendirileceğini söyledi.

 

Audi fazla detay vermeden projenin “etkileyici bir elektrikli otomobil” yaratacağını ve bunun 2024’te piyasaya çıkabileceğini belirtti. Firma ayrıca modelin yeni bir elektrikli otomobil teknolojisi ve “büyük ölçüde otomatik” sürüş sistemiyle gelebileceğini söyledi. Açıklamada yaratıcı ekibin otomobilin etrafında kapsamlı bir ekosistem geliştireceği ve tüm kullanım süreci için yeni bir iş modeli geliştireceği belirtildi.

Yeni modelin firmanın daha önce duyurduğu elektrikli otomobil platformlarından birisini kullanması bekleniyor. MLB Evo platformu, J1, MEB ve PPE mimarileri adaylar arasında görünüyor. J1 modelleri performansa odaklanırken MEB modelleri daha uygun fiyatlı olmak üzere tasarlanmış. PPE platformu ise büyük ve lüks modeller için uygun.

 

Artemis projesi yeni bir elektrikli model sunmanın yanında Volkswagen Grubu’nun gelecekteki ürünleri için temel oluşturacak pek çok yeniliği de başlatacak. Volkswagen Grubu 2029 yılına kadar 75 elektrikli model çıkartmayı planlıyor. Grup içerisindeki farklı modellere ait bu markalar pek çok teknoloji ve tasarım özelliğini paylaşabilir.

 

Geliştirme sürecini hızlandırmak için ekibin global çapta çalışması ve ekip üyelerine büyük ölçüde fikir ve yaratım özgürlüğü sağlanması bekleniyor. Bu sayede piyasa taleplerine çok daha hızlı yanıt verilebilecek ve otomobiller daha hızlı geliştirilecek.

Son Güncelleme : 01 Haziran 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo