Porsche Yeni 911 Targa 4S Heritage Design Edition ile Retro Stile Dönüyor

Ototeknikveri     03 Haziran 2020 01:58

Porsche yeni 911 Targa 4S Heritage Design Edition özel modelini tanıttı.

Porsche Yeni 911 Targa 4S Heritage Design Edition ile Retro Stile Dönüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Piyasaya sunulacak dört Heritage Design modelinden ilki olan 911 Targa 4S, 1950’lerin ve 1960’ların klasik tasarım bileşenlerine sahip. Bunlar yeniden yorumlanarak yeni teknolojilerle harmanlanmış.

 

Dış cephede özel Cherry Metallic kaporta rengi altın rengi logolarla kontrast oluşturuyor. Otomobil aynı zamanda retro ilhamlı beyaz detaylar ve arka hava girişinde özel Porsche Heritage logosu ile geliyor.

 

Klasik stil ön tampon, direksiyon simidi, koltukların baş kısımları ve anahtarlıktaki 1963 Porsche arması ile devam ediyor. Klasik logo ayrıca 20 ve 21 inç Carrera Exclusive Design tekerleklerde görülebiliyor. Bunlara siyah kaliperler eşlik ediyor.

 

Kabinde iki renkli bir tema bulunuyor. Koltuklar ve kapı içlerinde fitilli kadife döşeme kullanılmış. Porsche bunun 356 modelini hatırlattığını ve 1950’lerin ruhunu ve modasını yeniden canlandırdığını belirtiyor.

 

Deri ve mikrofiber tavan döşemesi ve her otomobilin özel numarasını içeren plaket de dikkat çekiyor. Modelde ayrıca yeşil aydınlatmalı takometre ve kronometre bulunuyor.

 

Özel model 911 targa 4S modelini temel aldığı için, çift turbo 3.0 litre altı silindirli motorla geliyor. Motorun güç çıkışı 443 hp (330 kW / 450 PS), tork değeriyse 528 Nm. Buna sekiz vitesli çift debriyajlı şanzıman ve dört çekişli sürüş sistemi eşlik ediyor. Bu donanımla otomobil 3.4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise 302 km/s. İsteyenler otomobili yedi vitesli manuel şanzımanla da alabiliyor.

 

Özel model Porsche Exclusive manufaktur tarafından yaratıldı ve sadece 992 adet üretilecek. ABD’de model bu yıl sona ermeden bayilerde olacak ve 180.600 dolar başlangıç fiyatıyla satılacak.

 

Bu otomobile sahip olmayı yeterince özel bulmayanlar üzerine 14.000 dolar daha vererek sadece 911 sahipleri için ayrılan Heritage Design Edition saatlerini de satın alabilecekler. Minimalist bir tasarıma sahip olan kronograf (kronometreli saat) tipindeki ürün otomobilin döşemeleriyle aynı deriden bir kayışa sahip.

Son Güncelleme : 03 Haziran 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo