2021 BMW 4 Serisi Coupe: Cesur ve Dinamik

Ototeknikveri     04 Haziran 2020 10:51

Son zamanlarda ortaya çıkan pek çok casus çekim ve sızdırılan fotoğrafların ardından, yeni BMW 4 Serisi nihayet resmi olarak tanıtıldı.

2021 BMW 4 Serisi Coupe: Cesur ve Dinamik
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW, yeni coupe modelini rakiplerinden ve selefinden daha belirgin hale getirmek için böbrek şeklindeki ön panjurda aşırı büyük ve dikey bir yaklaşım benimsedi. Bunun iyi olup olmadığına satış rakamları karar verecek.

 

Ön ızgara durumunu bir kenara bırakırsak, yeni BMW 4 Serisi, hem zarif hem de sportif görünüyor.

 

Üstyapının pürüzsüz stilinde, aracın arkada daha geniş görünmesini sağlayan bir omuz çizgisi dikkat çekerken, ön ve arkadaki modern LED aydınlatma üniteleri oldukça şık. Bagaj kapağına yakından bakıldığında kenarların mükemmel bir şekilde entegre edilmiş bir dudak gibi şekillendiğini görüyoruz. Bu temiz şekillendirme yaklaşımı, büyük 8 Serisi'nden ilham alıyor.

 

Bugün mevcut olan her yeni BMW'de olduğu gibi, yeni 4 Serisi de hangi donanım hattına sahip olduğunuza bağlı olarak farklı tamponlar ile geliyor. En agresif görünüm, büyük hava girişlerine sahip daha şık tamponlar, daha büyük tekerlekler, bir spor süspansiyon, daha güçlü bir fren sistemi ve daha fazlasına sahip M Sport donanımlı modellerle elde edilebiliyor.

Güç aktarma organları

Ürün serisinin öncülüğünü, 4 Serisi bir modelde sunulan ilk M Performance versiyonu olan yeni M440i xDrive yapacak. Bu modelde, 369 HP (374 PS) güç çıkışı üreten turboşarjlı 3.0 litrelik düz altı silindirli motor ve sekiz ileri otomatik şanzıman bulunuyor. BMW ayrıca, dizel motorlu modellerde dahil olmak üzere, ekstra 11 HP güç çıkışı ekleyen yarı hibrit 48V marş jeneratörünü de seriye ekledi. Yeni BMW 4 Serisi'nin en hızlı versiyonu, yeni M4'ün gelişine kadar, 4.7 saniyede sıfırdan 100 km/sa hıza ulaşabiliyor ve azami hız 250 km / sa.

 

Avrupa model serisinde ilk olarak 184 HP 2.0 litrelik turbo dört silindirli benzinli 420i, 258 HP 2.0 litrelik turbo dört silindirli benzinli 430i ve 190 HP 2.0 litrelik turbo dört silindirli 420d dizel ile 420d xDrive yer alacak. BMW, 430d'yi 286 HP 3.0 litrelik turbo altı silindirli dizel ile ve 340 HP 3.0 litrelik turbo altı silindirli dizel ile M440d xDrive'ı Mart 2021'den itibaren ürün serisine ekleyeceğini söyledi. Tüm modeller standart olarak otomatik vitesli şanzıman ile gelecek.

 

Her bakımdan daha büyük

BMW’nin CLAR platformuna dayanan 2021 4 Serisi, önceki nesle kıyasla şaşırtıcı derecede her yönden daha büyük. Aynı aks mesafesini ve temelleri paylaştığı mevcut 3 Serisi ile karşılaştırıldığında, otomobil 56 mm daha uzun, 25 mm daha geniş, 56 mm daha alçak ve 25 mm daha geniş bir arka tekerlek izine sahip.

 

İçeride 3 Serisi'nden izler var

Belki de yeni 4-Serisinin en şaşırtıcı yanı, konsol tasarımını 3-Serisi ile paylaşan iç mekan. 4 Serisi, revize edilmiş çok fonksiyonlu kontrollere sahip bir direksiyon simidi, yeni spor koltuklar, farklı renk seçenekleri ve deri döşeme seçenekleri ile geliyor.

 

Otomobil, kabin içindeki sessizliği ve konforu artırmak için standart olarak önde akustik cam ve daha iyi yalıtımlı kapılar gibi özelliklere sahip olacak. Buna ek olarak, BMW Live Cockpit Plus sistemi standart sunulurken yeni ve daha büyük bir baş üstü ekranı isteğe bağlı olacak. Önceki modelde olduğu gibi, yeni model de dört koltuklu bir oturma düzenine sahip olacak.

 

BMW bu Ekim ayında dünya çapında yeni 4 Serisi Coupe'yi piyasaya sürecek ve ardından daha fazla gövde stili gelecek. Bunlar, Cabrio ve dört kapılı Gran Coupe versiyonlarını içerecek. Tabii ki, serinin kralı bu yıl sona ermeden piyasaya sürülmesi beklenen yeni M4 olacak.

BMW 4 Serisi Cabrio

Yeni Cabrio, önceki modelin ağır, pahalı ve karmaşık metal katlanır tavanının yerine kumaş tavanla gelecek. Bu çözüm aynı zamanda önceki versiyona göre daha fazla bagaj alanı açacak, ancak kapasite yine de coupe'den daha küçük kalacak.

 

Otomobilin diğer özellikleri coupe versiyonla aynı olacak. Motor seçenekleri de buna dahil. Cabrio modelde 2.0 litre turboşarjlı 4 silindirli 430i ve 3.0 litre turboşarjlı sıralı altı silindirli M440i seçenekleri bulunacak. Avrupa'da dizel seçenekler de sunulacak.

 

Yeni 4 Serisi Cabrio'nun yıl sonundan önce tanıtılacağı söyleniyor.

 

Daha fazlası: Yeni BMW M4

En son 4 Serisinin taç mücevheri M4 ilk kez M5 ile benzer bir xDrive dört tekerden çekişli sürüş sistemi kazanacak ve M-Dynamic özelliğiyle sistem tek düğme geçişiyle sadece arkadan çekişe de imkan verecek. Otomobil gücünü BMW'nin daha yeni çift turbo 3.0 litre sıralı altı silindirli motorundan alacak. Motor 473 hp (480 PS) ve 503 hp (510 PS) güç çıkışı seçenekleriyle gelecek.

 

İçeriden kaynaklar, önceki modelin çift debriyajlı şanzımanı yerine sekiz vitesli otomatik ve altı vitesli manuel şanzıman arasında seçim yapabileceğinizi söylüyor. BMW'nin yalnızca arkadan çekişle eşleştirilmiş manuel bir model sunması da mümkün.

 

Özel motor ve özel şasi ayarının yanı sıra M4, daha büyük arka tekerlek kemerleri, dörtlü egzoz boruları, daha büyük tekerlekler ve dışarıdaki daha büyük hava girişleri, ayrıca gösterge paneli ve dekorasyon dahil olmak üzere içeride modele özgü değişiklikler ile şık bir görünüm sunacak.

Son Güncelleme : 04 Haziran 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo