2021 Jeep Compass: Amerikalı Rolü Yapan Bir İtalyan

Ototeknikveri     08 Haziran 2020 01:48

Jeep güncellenen Compass SUV’den yeni detaylar, fotoğraflar ve videolar yayınladı.

2021 Jeep Compass: Amerikalı Rolü Yapan Bir İtalyan
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobilin Avrupa piyasalarına yönelik üretimi Meksika’daki Toluca fabrikasından İtalya’daki Melfi’ye kaydırıldı ve böylece teslimat tarihi üç hafta kısaltıldı. Güncellenen model yeni motor ve şanzıman seçenekleri, gelişmiş teknolojiler ve bağlantı özellikleri ile geliyor.

 

Yenilikler arasında öne çıkanlardan birisi 1.3 litre turbo dört silindirli benzinli motor. Daha önceki 1.4 litre seçeneğinin yerini alan motor 130 PS (128 hp) ve 150 PS (148 hp) olmak üzere iki farklı güç çıkışı seçeneğiyle geliyor. Her ikisinin de tork değeri 270 Nm.

 

Giriş seviyesi motor altı vitesli manuel şanzımanla gelirken daha güçlü versiyon sadece yedi vitesli otomatik DDCT (çift kuru debriyajlı) şanzımanla sunuluyor. Avrupa’daki müşteriler aynı zamanda 1.6 litre MultiJet II turbo dizel motoru da SCR özelliğiyle birlikte alabilecekler. Motorun güç çıkışı 120 PS (118 hp), tork değeri 320 Nm ve buna altı vitesli manuel şanzıman eşlik ediyor.

 

Her iki benzinli motor ve dizel sadece önden çekişli sürüş sistemiyle sunuluyor. Dört çekişli sürüş ise iki Compass 4xe plug-in hibrit versiyonunda bulunuyor. Hibrit sistem 1.3 litre benzinli motor, arka tekerlekleri süren elektrikli motor ve pil ile geliyor. Plug-in hibrit versiyonlar 190 PS (187 hp) ve 240 PS (237 hp) olmak üzere iki farklı güç çıkışına sahip.

 

Yeni özellikler listesinde 7 inç ve 8.4 inç multimedya sistemlerinde standart sunulan yeni Uconnect hizmetleri de bulunuyor. Bunlar My Assistant, My Car (otomobilim), My Remote (uzaktan erişim), My Navigation (navigasyon), My Wi-Fi, My Theft Assistance (hırsızlık durumunda destek) ve My Fleet Manager (filo yönetimi) özelliklerini kapsıyor.

 

2021 Compass ayrıca gelişmiş güvenlik sistemlerine sahip. Bunlar arasında İleri çarpışma Uyarısı, Şeritten Ayrılma Uyarısı, Elektronik Stabilite Kontrolü (ESC), Elektronik Yuvarlanma Önleyici (ERM), ön, yan ve perde hava yastıkları bulunuyor. Ayrıca Kör Nokta Uyarısı, Arkadan Geçen Trafik Uyarısı, Adaptif Seyir Kontrolü, ParkView arka yedek kamera, Otomatik Paralel ve Dikey Park Asistanı otomobille birlikte geliyor.

 

Son olarak, Jeep Compass altı yeni alaşım jant tasarımı ve beş yeni kaporta rengi seçeneğiyle geliyor. Renk seçenekleri opsiyonel siyah tavanla kombine edilebiliyor. Kompakt SUV Avrupa’da bayilere bu ayın sonlarında ulaşacak. 4Xe modelleri önümüzdeki aylarda takip edecek.

Son Güncelleme : 08 Haziran 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo