Land Rover Colossus Tasarım Çalışması: SUV ve Pickup Kamyonetin Mükemmel Birlikteliği

Ototeknikveri     08 Haziran 2020 02:32

Land Rover zengin bir SUV serisine sahip ancak Land Rover Colossus konsepti çok amaçlı ve lüks yapısıyla bunlardan ayrılıyor.

Land Rover Colossus Tasarım Çalışması: SUV ve Pickup Kamyonetin Mükemmel Birlikteliği
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Konsept endüstriyel tasarımcı Nicolas Araya’nın çalışması ve Arjantin’de ADIStudio otomobil tasarımı eğitimlerinde yaratılmış.

Land Rover Colossus’un amacı esneklik ve pratikliği azami düzeye çıkartmak, lüks bir SUV ile pickup kamyonetin fonksiyonelliğini birarada sunmak. Colossus’un öne çıkan en önemli özelliği sürgülü C sütununun kullanımı. Bu kısım arkaya doğru çekildiğinde Colossus 5 ya da 7 kişilik bir SUV’ye dönüşürken öne doğru çekildiğinde kabinin arka kısmı bir pickup kamyonet kasası haline geliyor.

Bu şekilde farklı iki tipte aracın özelliklerini birarada sunmak tuhaf bir fikir gibi görünse de, ortaya çıkan sonuç Land Rover’ın üretebileceği bir model gibi görünüyor. Örneğin ön kısımda mevcut Land Rover modelleriyle benzer ön panjur ve ince LED farlar gibi özellikler dikkat çekiyor.

SUV formundayken Colossus üç sıra koltuk sunuyor ancak sürücü biraz daha fazla bagaj kapasitesine ihtiyaç duyarsa arka koltuklar katlanarak C sütunu öne doğru kaydırılabiliyor. Kasada bisiklet gibi daha büyük bir nesne taşınacaksa bunun için genişletilebilir bir kısım daha var. Ayrıca bagaj kapağı da alçaltılarak depolama alanı daha da artırılabiliyor.

ADIStudio Arjantin’de kurulu bir tasarım stüdyosu ve 12 yıl Mercedes-Benz için çalışmış Colombo Carbone tarafından kurulmuş. Firma otomotiv, denizcilik ve havacılık sektörlerine tasarım hizmeti sunuyor.

Land Rover Colossus, Nicolas Araya’nın bağımsız bir tasarım projesi ve en azından şimdilik Land Rover ile bir ilişkisi yok.

Son Güncelleme : 08 Haziran 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo