Ford Fiesta Yarı Hibrit Sistem ve Gelişmiş Teknolojilerle Geliyor

Ototeknikveri     08 Haziran 2020 11:21

Ford’un Avrupa’da en çok satan modeli Fiesta kapsamlı bir güncellemeden geçti. İlk göze çarpan yenilik, standart Fiesta ve van versiyonunda bulunan 48 volt teknolojili yarı hibrit sistem oluyor.

Ford Fiesta Yarı Hibrit Sistem ve Gelişmiş Teknolojilerle Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Popüler hatchback ayrıca yeni güvenlik ve bağlantı özellikleri kazandı. Bunlar arasında Adaptif Seyir Kontrolü, Dur & Git özelliği, Hız İşaretleri Tanıma ve FordPass Connect modem de bulunuyor.

EcoBoost Hybrid sistemler için fiyat İngiltere’de 19.860 sterlin’den (25.200 dolar) başlıyor. Bu da Fiesta Titanium modeline sahip olmanızı sağlıyor.

Fiesta’nın geleneksel motor seçenekleri de güncellenerek yeni nesil 1.0 litre EcoBoost benzinli motor ve yeni 7 vitesli çift debriyajlı otomatik şanzıman eklendi. EcoBoost Hybrid ise 125 PS (123 hp) ve 155 PS (153 hp) güç çıkışı seçenekleriyle geliyor. Sistemde kayışlı entegre marş motoru/jeneratör ve 48 volt lityum iyon pil paketi bulunuyor. Bu sistem 155 PS güç çıkışında 24 Nm tork desteğiyle toplam 240 Nm tork değeri sağlıyor.

Fiesta Van için sadece eski 85 PS 1.5 litre TDCi dizel motorun yerini alan 125 PS (123 hp) yarı hibrit seçeneği mevcut. Ayrıca geleneksel 125 PS 1.0 litre EcoBoost ve altı vitesli manuel şanzıman kombinasyonu da sunuluyor.

 

Gelişmiş güvenlik ve bağlantı teknolojileri

Yeni ACC sistemi, Dur & Git ve Trafik İşaretleri Tanıma özelliklerinin yanında Fiesta Dikey Park Asistanı, Arkadan Geçen Trafik Uyarısı, Aktif Fren ve mevcut Normal, Eco ve Slippery sürüş modlarının yanı sıra yeni Sport ve Trail sürüş modlarıyla geliyor.

Standart FordPass Connect teknolojisi araca uzaktan erişim imkanı veriyor. Bu teknolojiyle uzaktan kapıları açmak ya da kilitlemek, aracı başlatmak (7 vitesli otomatik şanzımanla), yerini tespit etmek ya da durumunu öğrenmek mümkün.

Fiesta’nın SYNC 3 multimedya yazılı da güncellenmiş ve şimdi daha kolay kullanım sunuyor. 8 inç dokunmatik ekranda daha geniş butonlar dikkat çekiyor. Ayrıca akıllı telefonlar için kablosuz şarj pedi sunuluyor.

Son Güncelleme : 08 Haziran 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo