2021 Citroen E-Spacetourer: Yeni Elektrikli MPV 330 KM Menzil Sunuyor

Ototeknikveri     12 Haziran 2020 11:24

Citroen Spacetourer MPV’nin e-SpaceTourer adındaki tam elektrikli versiyonunu tanıttı. Araç standart model ile aynı kullanışlı kabine sahip ve 9 kişi kapasiteli.

2021 Citroen E-Spacetourer: Yeni Elektrikli MPV 330 KM Menzil Sunuyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kardeş modeli Peugeot e-Traveller gibi yeni Citroen e-SpaceTourer de 50 kWh lityum iyon pil paketiyle geliyor. Zeminin altına yerleştirilen pil paketi 230 km sürüş mesafesi sunuyor.

Belli Avrupa piyasalarında müşterilere ayrıca 75 kWh pil paketi seçeneği de sunulacak. Bu seçenek araca 330 km sürüş mesafesi kazandıracak.

Araçtaki elektrikli motor 134 hp (136 PS) güç çıkışı e 260 Nm tork değeriyle geliyor. Normal, Eco ve Power sürüş modları motor güç çıkışını ve enerji tüketimini değiştirerek istenen performansı ya da tasarrufu sağlıyor.

Normal sürüş modunda güç çıkışı 107 hp (109 PS), tork değeri 210 Nm olurken, performans ve sürüş mesafesi arasında denge sağlanıyor. Eco modunda ise güç çıkışı 80 hp (82 PS), tork değeri 180 Nm olarak düşürülüyor, ısıtma, havalandırma ve klima özellikleri de kapatılarak tasarruf sağlanıyor. Azami hız ise üç sürüş modunda da 130 km/s ile sınırlandırılıyor.

Araçta ayrıca iki enerji geri kazanım modu var. Standart mod geleneksel motor hissi verirken, “Enhanced” modunda daha çabuk yavaşlama sağlanabiliyor.

Citroen’in yeni elektrikli MPV’si 7.4 kW tek fazlı entegre şarj ya da opsiyonel 11 kW üç fazlı şarj ile alınabilecek. İkinci seçenek 100 kW hızlı şarjı da destekliyor. Firma pilin hızlı şarj modunda 30 dakikada %80 dolduğunu belirtiyor.

İç mekanda özel kontrol paneli elektrikli sürüşle ilgili verileri gösterirken 7 inç dokunmatik multimedya sistemi de yeni “Enerji” bölümü ve yakındaki şarj istasyonlarının bilgileriyle güncellenmiş.

Piyasaya göre değişen şekilde Citroen yeni e-SpaceTourer modelini üç farklı uzunlukta sunacak: XS 4.60 metre, M 4.95 metre ve XL 5.30 metre. İç mekanda dokuz kişilik oturma düzeni bulunuyor. Yeni elektrikli MPV’nin ilk örnekleri Avrupa’da bu yılın sonunda bayilere ulaşacak.

Son Güncelleme : 12 Haziran 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo