Yeni 2021 Nissan X-Trail: Daha Geniş, Daha Akıllı, Daha Modern

Ototeknikveri     17 Haziran 2020 02:18

Bir süredir heyecanla beklenen yeni nesil Nissan X-Trail (ya da Avrupa dışındaki ismiyle Nissan Rogue) sonunda tanıtıldı. Bir süredir eski CEO’su Carlos Ghosn’un yarattığı imaj kaybından olumsuz etkilenen firma için yeni X-Trail, D segmentindeki SUV rekabetinde büyük önem taşıyor.

Yeni 2021 Nissan X-Trail: Daha Geniş, Daha Akıllı, Daha Modern
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni X-Trail’e bir an önce kavuşmak isteyen Avrupalıların bir süre daha beklemesi gerekecek ancak tanıtımı yapılan ABD’ye özel Nissan Rogue bize Avrupa modelinde de karşılaşacağımız şeyleri gösteriyor. Yeni modelin özellikle teknoloji ve bağlantı özellikleri dikkat çekiyor.

 

Yeni modele yeni tasarım dili

2021 Rogue/X-Trail, Nissan'ın Juke ile başlattığı yeni SUV tasarım dilini devam ettiriyor, bu özelliğiyle yeni Qashqai hakkında da fikir veriyor.

 

Avrupa versiyonunda da ayrık ön farlar, daha köşeli çizgiler ve daha ince arka lambalar büyük olasılıkla aynen yer alacak. Sözünü ettiğimiz bu köşeli çizgiler yeni X-Trail’e daha heybetli bir görünüm veriyor. “V-Motion” adlı Nissan’a özel ön panjur tasarımına sahip otomobilin LED sis lambalarıyla birlikte üç katmanlı aydınlatmaları yeni Juke modelini anımsatıyor.

 

Yeni X-Trail görsel olarak daha büyük algılansa da önceki modelden 3.8 cm daha kısa ve 0.5 cm daha alçak. Boyutlardaki bu oynamalar ve oldukça dik ön cam gibi başka ayrıntılar daha aerodinamik bir gövde oluşturmak için gerçekleştirilmiş. Modelin adının büyük puntolarla bagaj kapağının ortasında, marka logosunun altında konumlandırılması da dikkat çeken yeniliklerden.

İç mekanda neler var?

Yeni X-Trail sadece dış cephede değil içeride de tazelenmiş bir tasarıma sahip. Hava çıkışlarının üzerinde bulunan, yüzer tipteki yeni multimedya sistemi ekranı orta konsoldan yukarı uzanıyor. Bu 9 inç ekrana donanım seviyesine göre 12.3 inç dijital gösterge paneli ve 10.8 inç renkli baş üstü ekranı da eşlik edebiliyor.

 

Seyahat konforunu azamiye çıkarmak için, koltuklarda Zero Gravity teknolojisiyle hem önde hem de arkada ısıtma ve soğutma özelliği sunulmuş. Dikkat çeken diğer iç mekan özellikleri arasında üç bölgeli otomatik klima, tüm kapılar için anahtarsız giriş, ayak hareketiyle açılabilen bagaj kapağı bulunuyor.

 

Deri koltuklar, panoramik tavan, USB-A ve USB-C portları, 10 hoparlörlü Bose ses sistemi ve ambiyans aydınlatması da bazıları opsiyonel sunulan iç mekan özellikleri arasında.

Sürüş yardım sistemleri ve diğer teknolojiler

Yeni modelde geleneksel vites kolu yerine elektronik vites seçici bulunuyor, bu da yerden tasarruf sağlamış. ABD modeli Rogue ülkede Nissan Safety Shield 360 güvenlik paketiyle geliyor. Bu güvenlik paketi kör nokta uyarı sistemi, acil durum freni, otomatik geri manevra freni, sürücü yorgunluk tespiti ve otomatik uzun farlar gibi özelliklere sahip. Ayrıca ProPilot Assist ile adaptif hız sabitleyici özelliği de geliyor. Yine ProPilot’a otomobilin hızını farklı durumlara göre ayarlayabilen navigasyon sistemi eşlik ediyor.

 

Apple CarPlay ve Android Auto desteği, Bluetooth ve akıllı telefonlar için kablosuz şarj imkanı yeni modelin diğer dikkat çeken teknoloji özelliklerinden.

Hangi motor seçenekleri bekleniyor?

ABD'deki Rogue/X-Trail otomobillerin 181 hp 2.5 litre dört silindirli doğal emişli benzinli motorla geleceğini biliyoruz. Avrupa’da ve ülkemizde ise seçenekler farklılaşabilir. Türkiye için 1.3 Tce motorun 140 hp ya da 160 hp versiyonlarını bekleyebiliriz. Dört çekişli versiyonlara da ülkemizde kavuşamayabiliriz. Türkiye’de değilse de Avrupa’da 1.7 litre dCi motor sunulması bekleniyor.

 

Son Güncelleme : 17 Haziran 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo