Ford Transit ve Tourneo’ya Yeni Trail ve Active Modelleriyle SUV Havası

Ototeknikveri     17 Haziran 2020 04:51

Raptor tarzı ön panjur yeni modellere çok agresif bir görünüm vermiş.

Ford Transit ve Tourneo’ya Yeni Trail ve Active Modelleriyle SUV Havası
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford’un Transit ve Transit Custom minibüs modellerine “arazide oynamaya hazır” Trail off-road versiyonları eklendi. Bu yaz ayları içinde Avrupa'da teslimatları başlayacak yeni modeller sadece görsel olarak değil, mekanik anlamda da güncellemeden geçmiş.

 

Seriye yeni katılan ikilinin en öne çıkan özelliği, ortasında Raptor modellerindeki gibi büyük harflerle Ford yazısı bulunan mat siyah ön panjur diyebiliriz. Arazi odaklı görünümü pekiştirmek için ön ve arka tampon ile yan paneller siyah plastikle kaplanmış. Ön kapılarda Trail logosu bulunan modeller ayrıca özel tasarım 16 inç jantlarla geliyor. Transit Custom yeni özelliklere tavan raylarını da ekliyor.

 

Arazi yeteneklerinin sadece görüntüde kalmaması için Ford yeni bir sınırlı kaydırmalı diferansiyel ve kaygan zeminlerde performansı artıracak çekiş kontrol sistemine de yer vermiş. Transit’i tercih edenler firmanın akıllı dört çekişli sürüş sistemine de sahip olabiliyor. Temelde arkadan çekişli olan sistem yol koşullarına göre gerekli durumlarda ön tekerleklere de %50 güç dağılımı yapabiliyor.

 

Kaputun altına baktığımızda ise 130, 170 ve 185 hp 2.0 litre EcoBlue dizel motorlarla karşılaşıyoruz. Yeni modeller panel van ya da çift kabinli gövde tipleriyle tercih edilebiliyor. Transit Custom Trail modeli 48 volt yarı hibrit teknolojisini de bir ekstra olarak getiriyor.

 

Active versiyonu neler getiriyor?

Trail verisyonlarının yanı sıra Ford, Transit Custom ve Tourneo Custom modellerine bir de Active versiyonu ekliyor. Dört tekerlekten çekişli sürüş sistemi bu versiyonda yok ancak opsiyonel sınırlı kaydırmalı diferansiyel eklenebiliyor.

 

Standart olarak tavan rayları ile gelen Active versiyonu araçlarda 17 inç jantlar ve farklı ön panjur tasarımı dikkat çekiyor. Tourneo Custom Active kabinde mavi renkli detaylar ve yarı deri koltuklarla öne çıkıyor. Sadece 8+1 minibüs şeklinde satılan Tourneo Custom Active, buna rağmen Trail versiyonundaki tüm motor seçeneklerine sahip. Transit Active’de de yine Trail ile aynı seçenekler sunuluyor.

 

Son Güncelleme : 17 Haziran 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo