Kapsamlı Güncelleme ve Sportif Sürüş: 2021 Lexus IS

Ototeknikveri     17 Haziran 2020 10:21

Lexus IS özellikle teknoloji bakımından yenilenmiş.

Kapsamlı Güncelleme ve Sportif Sürüş: 2021 Lexus IS
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

20 senedir piyasada olan lüks sedan Lexus IS kapsamlı bir makyajla karşımızda. Segmentteki Audi A4 veya BMW 3 Serisi gibi modellerin yanında biraz sönük kalan IS artık daha fazla rekabet gücüne sahip olabilecek.

 

Avrupa piyasasına gelmeyeceği söylenen modelin 2013’te piyasaya çıkan üçüncü nesli ikinci kez güncellendi. Bu güncellemeyle otomobil daha spor bir stil, içeride ve dışarıda yeni özellikler ve yeniden düzenlenmiş süspansiyon ayarları ile geliyor. Bu yeniliklerle model özellikle ABD piyasası için daha cazip hale geldi.

 

Söylentilerin tersine platformunu değiştirmeyen Lexus IS, markanın “Spindle” adlı büyük ön panjurunu üç boyutla yorumluyor ve daha geniş hava girişlerine sahip. Modelin F Sport versiyonunda karartılmış ön panjurda farklı bir desen görülüyor.

 

Farlar büyürken biraz daha aşağıya taşınmış ve genel olarak aydınlatmalarda tek parçalı tasarım sunulmuş. Üç hüzmeli LED aydınlatma opsiyonel olarak alınabiliyor.

 

Daha yuvarlak hatlara sahip güncel Lexus IS modelinin kaslı omuz çizgisi arka çamurluklara kadar ilerliyor. 2021 Lexus IS F Sport 19 inç BBS jantlar ile, daha alt donanım seviyeleri ise 18 inç jantlar ile geliyor. Modelin arka kısmında LED arka lamba şeridi dikkat çekiyor.

 

Motor seçeneklerinde değişiklik yok

2021 Lexus IS giriş seviyesinde 2.0 litre turbo benzinli I4 (sıralı 4 silindirli) motorla geliyor. Motorun güç çıkışı 245 hp, tork değeriyse 350 Nm. Buna arkadan çekişli sürüş sistemi eşlik ediyor. Dört çekişli versiyon tercih edilirse bu kez 3.5 litre doğal emişli V6 motor sunuluyor. Bunun güç çıkışı 264 hp, tork değeri 320 Nm. En üst donanım seviyesi IS 350 ise 316 hp güç çıkışı ve 380 N torka sahip.

 

Arkadan çekişli modeller 8 vitesli otomatik şanzımanla gelirken, dört çekişli versiyonlara 6 vitesli otomatik eşlik ediyor. IS 350 versiyonunun arkadan çekişli versiyonu 5.7 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Dört çekişli versiyonda bu süre 5.8 saniye oluyor. Ayrıca F Sport versiyonu sadece IS 350 ile birlikte tercih edilebiliyor.

 

Modelin mimarisi değişmese de süspansiyon ayarları yeniden düzenlenmiş ve %20 daha sıkı yaylar ile sportif bir sürüş vadediliyor. Denge çubuğunun ağırlığı %17 azalırken 2021 IS önceye kıyasla 30 mm daha uzun ve daha geniş ancak 5 mm daha alçak. Dileyen alıcılar IS 350 F Sport modeliyle birlikte adaptif süspansiyon tercih edebiliyor.

Yeni kabinde neler var?

Güncellenen modelin iç mekanında fiziksel anlamda çok önemli değişiklikler yok ancak teknolojik yenilikler öne çıkıyor. Yeni 8 inç multimedya ekranı artık sürücüye daha yakın bir konumda, ayrıca istenirse opsiyonel 10.3 inç ekranlı ve Apple CarPlay, Android Auto ve Amazon destekli multimedya sistemi alınabiliyor.

 

Yeni Lexus IS güvenlik donanımı bakımından da daha fazlasını sunuyor. Lexus Safety System+ 2.5 güvenlik sistemleri koleksiyonunda acil durum freni (yaya ve bisikletli algılama fonksiyonu ile), çarpışma uyarı sistemi ve benzeri özellikler standart gelirken, adaptif hız sabitleyici, trafik işaretleri tanıma ve şerit takip asistanı da opsiyonel olarak alınabiliyor.

 

Avrupa piyasasına gelmeyecek yeni Lexus IS, yıl sonuna kadar ABD’deki bayilere ulaşacak.

Son Güncelleme : 17 Haziran 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo