2021 Mercedes-AMG E 63 S Sedan ve Wagon Yepyeni görünümüyle Çıktı

Ototeknikveri     19 Haziran 2020 01:09

Kısa zaman önce güncellenen daha alt donanım seviyesi E Serisi modelleri gibi, yeni E 63 S de bir dizi görsel değişiklikten faydalanıyor.

2021 Mercedes-AMG E 63 S Sedan ve Wagon Yepyeni görünümüyle Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Görsel değişiklikler ön kısımdan başlıyor. Burada yeni LED farlar, yeni bir tampon ve revize edilmiş Panamericana ön panjur karşımıza çıkıyor. Ön ayırıcı da yenilenmiş ve standart olarak Silver Shadow renginde, opsiyonel AMG Night Package ile parlak siyah ya da AMG Exterior Carbon Fiber Package ile karbon fiber olarak alınabiliyor.

 

Değişiklikler arakada daha ince ve köşeli arka lambalar ile devam ediyor. E 63 S Station modelinin arka lambaları biraz daha farklı ve güncelleme öncesi modelle aynı şekle sahipken iç grafikleri sedan modeli yansıtıyor. Model ayrıca gövde renginde ya da karbon fiber bagaj kapağı rüzgarlığı (dudak) ile sunuluyor.

 

İç mekan mevcut E 63 sahiplerine tanıdık gelecek ancak en yeni MBUX multimedya sistemi, geniş dokunmatik ekran ve touchpad ile dikkat çekiyor. Kabindeki bir başka yenilik ise dokunsal geri bildirimli dokunmatik butonlarla yeniden tasarlanan direksiyon simidi.

 

2021 Mercedes-AMG E 63 S yine 4.0 ltire çift turboşarjlı motorla sunulmaya devam ediliyor. Motorun güç çıkışı 603 hp, tork değeriyse 850 Nm. Buna AMG Speedshift dokuz vitesli çift debriyajlı şanzıman ve dört çekişli sürüş sistemi eşlik ediyor. Mercedes sedan modelin 3.3 saniyede, Wagon’un ise 3.4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabildiğini belirtiyor.

 

Mevcut model gibi güncellenen E 63 S de AMG Ride Control+ süspansiyonla geliyor. Çok hücreli havalı süspansiyon adaptif amortisör ve üç farklı ayarla sunuluyor: Konfor, Spor ve Spor+. Ayrıca Drift modu da standart olarak sunuluyor ve sürücülere tüm gücü arka tekerleklere aktarma şansı veriyor.

 

Altı pistonlu ön fren kaliperleri 391 mm disklerle gelirken, arkada tek pistonlu yüzer tipte kaliperler 360 mm disklere sahip. Daha büyük AMG Karbon Seramik frenler de opsiyonel olarak sunuluyor.

 

Mercedes AMG yöneticisi Tobias Moers, güncellenen modelle ilgili şunları söyledi: “Verimli V8 motorumuz ve değişken dört çekişli sürüş sistemi sayesinde E 63 sadece olağanüstü performans ve sürüş dinamiklerini sunmakla kalmıyor, aynı zamanda Sedan ve Wagon modellerin revizyonu ile AMG karakteri hala korunurken konfor da artıyor. Kapsamlı tasarım güncellemesiyle aerodinamik değeri artarken otomobil genel olarak çok daha çekici özellikler sunuyor.”

 

2021 Mercedes-AMG E 63 S Sedan ve Wagon için fiyat detayları henüz açıklanmadı.

Son Güncelleme : 19 Haziran 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo