BMW ve Mercedes Otonom Teknoloji Ortaklığını Askıya Aldı

Ototeknikveri     23 Haziran 2020 12:28

Geçen yaz BMW ve Daimler güçlerini birleştirerek yeni nesil otonom sürüş ve park teknolojileri geliştirmeye karar vermişti. Bu ortaklığın 2024 yılına kadar yeni bir otomobil modeliyle sonuçlanması bekleniyordu.

BMW ve Mercedes Otonom Teknoloji Ortaklığını Askıya Aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW ve Daimler ortak çalışmalarını geçici olarak askıya aldı ve kendi projelerine odaklanacaklarını açıkladı. İki firma yeni ortaklarla da çalışabilir.

 

Her iki firma da ortak çalışmaların daha sonraki bir tarihte yeniden başlayabileceğini ve otomatik sürüş alanında güvenliğe yaklaşımlarının benzerliğini sürdürdüğünü belirtti.

 

BMW yönetim kurulu üyesi Klaus Frohlich konuyla ilgili açıklamasında “Intel, Mobileye, FCA ve Ansys gibi ortaklarla teknolojimizi sistematik olarak sürekli daha da geliştirdik. Şu anki teknolojimiz çok güçlü ve sürdürülebilir bir potansiyele sahip. Olağanüstü güçlü sensörler ve bilgi işlem gücüyle, sağlam modüler sistemimiz bizi müşterilerimize uzun yıllar istediklerini sunmak için mükemmel bir pozisyona yerleştiriyor.” dedi.

 

Bu arada Daimler yöneticisi ve Mercedes operasyon direktörü Markus Schafer ise firmasının uzmanlığının BMW Grubu’nu çok iyi tamamladığını ve elektrikli otomobillerin yanında dijitalizasyonun Mercedes-Benz için çok önemli bir stratejik ayak olduğunu belirtti.

 

Schafer, “Çok hızlı değişen bir çevrenin gelecekte sunacağı zorluklara hazırlanmak için şu anda otomotiv sektörü dışından diğer ortaklarla yapabileceklerimizi araştırıyoruz.” diye konuştu.

 

Otonom sürüş alanındaki bu geçici ayrılığa karşın BMW ve Mercedes-Benz başka alanlarda birlikte çalışmaya devam edecek. 2015 yılında iki firma Audi ile de güçlerini birleştirerek HERE platformunu satın almış, geçen yıl ise BMW ve Mercedes mobilite hizmetlerini ayrı bir ortak girişimde biraraya getirmişti.

Son Güncelleme : 23 Haziran 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo