2021 Ford Focus Şimdi İki Yeni Yarı Hibrit Seçenekle Geliyor

Ototeknikveri     23 Haziran 2020 02:05

Ford Avrupa Fiesta’dan sonra şimdi de Focus için iki yeni yarı hibrit sistem sunuyor.

2021 Ford Focus Şimdi İki Yeni Yarı Hibrit Seçenekle Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupalı müşteriler için siparişe açılan 48 volt yarı hibrit teknolojisi 1.0 litre EcoBoost motorla birikte geliyor. İlk seçeneğin güç çıkışı 125 PS (123 hp) olurken, diğeri 155 PS (152 hp). Daha güçlü seçeneğin ortalama yakıt tüketimi 4.1 litre/100 km, CO2 emisyonu ise 93 g/km.

Ford’a göre bu yerini aldığı motora kıyasla %17 yakıt tasarrufuna denk düşüyor. Bahsi geçen motor ise 150 PS (148 hp) 1.5 litre EcoBoost üç silindirli motor ve ona eşlik eden altı vitesli manuel şanzıman.

Her iki yarı hibrit sistem 1.0 litre EcoBoost benzinli motorun standart alternatörünün yerine kayışlı entegre marş motoru/jeneratör (BISG) ile sunuluyor. Bu motor frende ve vites boşta sürüşte ortaya çıkan enerjiyi geri kazanarak, 48 volt lityum iyon hava soğutmalı pil paketini şarj etmek için kullanıyor. BISG depolanan enerjiyi kullanarak normal sürüşte veya hızlanma sırasında tork desteği sağlıyor, ayrıca otomobilin elektrikli yardımcı donanımına güç tedarik ediyor.

Yeni yarı hibrit sistemlerin yanında 2021 Ford Focus 120 PS (118 hp) 1.5 litre EcoBlue ve 150 PS (148 hp) 2.0 litre EcoBlue turbo dizel motorlar ile de alınabiliyor. Bu motor seçenekleri altı vitesli manuel ya da sekiz vitesli otomatik şanzımanlarla alınabiliyor. Yarı hibrit desteği olmadan benzinli motor isteyen müşteriler sadece tek seçeneğe sahip: giriş seviyesi 125 PS (123 hp) 1.0 litre EcoBoost motor. Buna altı vitesli manuel ya da opsiyonel sekiz vitesli otomatik şanzıman eşlik ediyor.

Yeni elektriklendirilmiş sürüş sistemi seçeneğinin yanında 2021 Ford Focus tam kişiselleştirilebilir 12.3 inç kavisli LCD kontrol paneli ve standart FordPass Connect modem sunuyor. Modem sayesinde bölgedeki tehlikeler hakkında bildirim ve uyarı, uzaktan erişimle kapıları açma/kilitleme, sekiz vitesli otomatik şanzımanlı modeller için uzaktan başlatma, aracın yerini tespit etme ve araç durumu sorgulama gibi hizmetler de mevcut hale geliyor.

Kablosuz şarj pedi, SYNC 3, navigasyon, Adaptif Seyir Kontrolü, ön ve arka park sensörleri ve arka kamera modeldeki yenileri tamamlıyor.

 

Focus Titanium, Active, ST-Line ve Vignale donanım seviyeleriyle beş kapılı, wagon ve dört kapılı sedan (Türkiye ve Romanya’da) gövde stillerinde sunulmaya devam ediliyor.

Son Güncelleme : 23 Haziran 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo