2021 Cupra Ateca’ya Stil ve Teknoloji Güncellemeleri

Ototeknikveri     23 Haziran 2020 02:25

Seat bir hafta önce güncellenen 2021 Ateca serisini tanıtmıştı ancak serinin önemli bir üyesi eksikti.

2021 Cupra Ateca’ya Stil ve Teknoloji Güncellemeleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bahsettiğimiz bu önemli üye elbette Cupra logolu performans modeli. Şimdi ortaya çıkan 2021 Cupra Ateca şaşırtıcı olmayan şekilde standart modelin tüm stil bileşenlerine sahip ve bunun üzerine bazı şeyler ekliyor.

Yenilikler arasında Ateca’yı Leon ve Tarraco gibi daha yeni modellere yaklaştıran yeniden şekillendirilmiş farlar, Formentor’dan esinlenen yeni Cupra ön panjur, büyük hava girişleriyle daha agresif bir ön tampon, LED arka lambalar ve dinamik dönüş sinyalleri, ayrıca bakır detaylı yeni 19 inç alaşım jantlar bulunuyor.

İç mekanda güncellenen Cupra Ateca yeni 10.25 inç Dijital Kokpit, yükseltilmiş bir multimedya sistemi (yeni kullanıcı arayüzü ve 9.2 inç dokunmatik ekranla) ve yeni deri kaplama direksiyon simidi ile dikkat çekiyor. Bakır detaylar, yeni materyaller ve döşeme seçenekleri de güncellemenin birer parçası.

2021 Cupra Ateca 2.0 litre TSI turboşarjlı dört silindirli motorla sunulmaya devam ediliyor. Buna yedi vitesli DSG çift debriyajlı otomatik şanzıman ve standart 4Drive dört çekişli sürüş sistemi eşlik ediyor. Güç çıkışı ve tork değerleri 300 PS (296 hp) ve 400 Nm ile aynı kalıyor.

Buna rağmen Cupra sıfırdan 100 km/s hıza çıkış süresini dört çekişli sürüş sisteminin çekiş gücü ve performansını geliştirerek kısaltmış. Sonuç olarak bu süre artık (eskisinden 0.3 saniye daha hızlı) 4.9 saniye. Azami hız ise 247 km/s ile aynı kalıyor.

Daha önce de olduğu gibi Kalkış Kontrolü ve Adaptif Şasi Kontrolü (DCC) özellikleri standart olarak geliyor. Direksiyon kalibrasyonu ve gaz kesme yanıtı güncellenerek araca azami kıvraklık ve sürücüler için gelişmiş geri bildirim sağlanmış. Akrapovic egzoz sistemi sunulmaya devam edilirken, havalandırmalı 18 inç Brembo frenler de opsiyonel olarak geliyor.

Güvenlik cephesinde ise 2021 Cupra Ateca Öngörülü Adaptif Seyir Kontrolü, Yan Bölge ve Çıkış Asistanı, Ön Bölge Asistanı, Çarpışma Öncesi Fren ve Seyahat Asistanı ile sunuluyor.

Son Güncelleme : 23 Haziran 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo