Ford F-150 Yeni Tasarım ve Teknolojiyle Geleceği Yansıtıyor

Ototeknikveri     28 Haziran 2020 04:17

2021 Ford F-150 resmi olarak tanıtıldı ve önceki nesile kıyasla pek çok yenilikle geliyor.

Ford F-150 Yeni Tasarım ve Teknolojiyle Geleceği Yansıtıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Son çıkan casus fotoğraflardan da görüldüğü üzere, yeni F-150’nin dış cephesi öncekinden radikal derecede farklı değil ancak bu modelde bol miktarda yenilik bulunmadığı anlamına gelmiyor.

 

Yeni F-150’nin kaportası askeri kullanıma uygun alüminyum alaşımdan yapılmış. Yeni farlar, power dome kaput ve geriye doğru uzanan tamponlar dikkat çekiyor. Ayrıca daha yüksek ön çamurluklar ve aracın tekerlek kemerlerini daha iyi dolduran daha büyük tekerlekler bulunuyor. F-150 müşterileri 11 farklı ön panjur seçeneği arasından istediklerini alabiliyor.

 

Ford yeni F-150’nin aktif panjur kapakları, yeni otomatik aktif hava barajı, yeni kabin ve bagaj kapağı geometrisi sayesinde çok iyi bir aerodinamik elde edildiğini, hava sürtünme katsayısı ve yakıt tüketiminin azaldığını belirtiyor.

Yeni pickup kamyonetin iç mekanında da önemli değişiklikler karşımıza çıkıyor. Örneğin 4 inç dijital gösterge paneli iki analog göstergenin yanında standart olarak geliyor. XL ve XLT orta seviye modellerde aynı zamanda yeni 8 inç dokunmatik multimedya ekranı bulunuyor. Daha pahalı XLT yüksek seviye ve diğer versiyonlarda 12 inç multimedya ekranı da alınabiliyor. Dijital gösterge paneli aynı zamanda 8 inç ve 12.3 inç konfigürasyonlarla da geliyor.

 

F-150 aynı zamanda Kuzey Amerika’nın standart havadan güncellemeyle gelen ilk tam boy pickup modeli. Bu güncellemeler aracın tüm kullanım ömrü boyunca devam ediyor. Ford’un SYNC 4 multimedya yazılımı standart olarak geliyor ve araç Apple CarPlay, Android Auto, Waze ve Ford+ Alexa gibi yazılımlarla birlikte SYNC AppLink desteği de sunuyor.

 

Yeni F-150’yi her yerden çalışılabilecek bir ofis haline getirmek için, Ford opsiyonel “İç Mekan İş Alanı” özelliğini de orta konsola eklemiş. Araç park halindeyken buradan ufak bir çalışma masası çıkıyor. Max Recline tamamen yatırılabilir koltuklar King Range, Platinum ve Limited modellerinde aracın ikinci eviniz olmasını sağlıyor.

 

Yeni Ford F-150 yolculara iki opsiyonel ses sistemiyle mükemmel müzik deneyimini de vadediyor. Bunlardan ilki sekiz hoparlörlü Bang & Olufsen ses sistemi, ikincisi ise yine aynı markanın HD Radyo özellikli ve 18 hoparlörlü B&O Sound System Unleashed adlı sistemi.

 

Araçla birlikte bir dizi sürüş yardım sistemi de geliyor. Çarpışma Öncesi Asistanı, Otomatik Acil Fren, Yaya Tespiti, arka kamera, otomatik uzun farlar ve otomatik açılır/kapanır farlar bunlar arasında yer alıyor. Ayrıca ABD ve Kanada’daki bazı otobanlarda kullanılabilen eller serbest sürüş sistemi Active Driver Assist de sunuluyor.

 

Şu an için araçtaki tek motor seçeneği yeni 3.5 litre PowerBoost full-hybrid V6 olarak açıklandı. Sistem EcoBoost yanmalı motor, 10 vitesli SelectShift otomatik şanzıman ve şanzımana entegre 47 hp elektrikli motordan oluşuyor. Rejeneratif fren özelliği 1.5 kWh lityum iyon pilin şarj edilmesine imkan tanıyor.

 

 

Son Güncelleme : 28 Haziran 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo