Hyundai Tasarım Yöneticisi Çarpıcı Vision T Konseptini Bir Video İle Tanıttı

Ototeknikveri     30 Haziran 2020 02:26

Hyundai etkileyici Vision T konseptini Kasım 2019’da Los Angeles Otomobil Fuarı’nda ilk gösterdiğinde oldukça uyandırmıştı ve yeni nesil Tucson için ilham kaynağı olarak nitelendirilmişti.

Hyundai Tasarım Yöneticisi Çarpıcı Vision T Konseptini Bir Video İle Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şimdi otomobil üreticisi konsepti Hyundai Tasarım Yöneticisi SangYup Lee’nin yer aldığı bir video ile yeniden gündeme getirdi. Lee, otomobilin özellikle dış cephesiyle ilgili yeni detaylar veriyor. Keskin hatları, sportif duruşu ve köşeli tasarımıyla dikkat çeken Vision T, gerçekten özel bir görünüme sahip.

 

Ayrıca konsept piyasada yaygın bir tasarıma sahip olan Hyundai Tucson’a da benzemiyor. Öte yandan casus fotoğraflardan gördüğümüz kadarıyla dördüncü nesilde bu durum değişecek çünkü yeni model Vision T konseptinden pek çok özelliği alıyor.

 

Yeni videoda SangYup Lee konsept otomobilin tasarımının temel özelliklerini, dinamik mimarisini, keskin hatlarını, düz çizgilerini ve “parametrik dinamikler” adı verilen geometrik tasarımını anlatıyor. Bunlar keskin yüzeyler, yumuşak yüzeyler, sert çizgiler ve geometrik kenarların bir kombinasyonundan oluşuyor.

 

SangYup Lee otomobilin mimarisini sert bir objenin çarptığı ve çatlamış bir mineral ya da kristale benzetiyor. Doğadan ilham alınan özellikler otomobil hareket halindeyken bu harekete uyan hava girişi kapaklarıyla devam ediyor. Yönetici, Vision T’nin durağan bir makineden daha çok canlı bir hayvana benzediğini söylüyor.

 

Lee tasarımı yaparkenki hedeflerini “Avangart, sportif ve yenilikçi bir araç yaratmak istedik.” diye tarif ediyor. Vision T Sensous Sportiness tasarım dilinin evriminde yeni bir basamağı temsil ediyor. Hyundai 45 ve Prophecy ise Hyundai’nin tasarım dilinin ilerlediği iki farklı yönü gösteriyor.

Son Güncelleme : 30 Haziran 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo