Cenevre Otomobil Fuarı 2021 Yılında da Kapılarını Açmayacak

Ototeknikveri     30 Haziran 2020 02:44

Bu yılki Cenevre Otomobil Fuarı Kovid-19 salgını nedeniyle son anda iptal edilmişti. Fuarın geleceği büyük bir belirsizliğe sürüklendi.

Cenevre Otomobil Fuarı 2021 Yılında da Kapılarını Açmayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fuar organizatörleri gelecek yıl Mart ayında gerçekleşmesi beklenen 2021 Cenevre Otomobil Fuarı’nı da iptal ettiklerini duyurdu. Açıklamada fuar katılımcılarının büyük çoğunluğunun gelecek yılki fuarda yer almayacaklarını, 2022 yılını değerlendirebileceklerini belirttiklerine dikkat çekildi.

 

Açıklamada ayrıca otomobil üreticilerinin salgının olumsuz etkilerini atlatmak için zamana ihtiyaç duydukları ve 2021 yılında salgının gidişatıyla ilgili belirsizlik olduğu ifade edildi.

 

2021 Cenevre Otomobil Fuarı’nı iptal etmenin yanı sıra organizatörler fuarı satılığa çıkardı. Fuar, organizasyona ev sahipliği yapan Palexpo SA şirketine satılmak isteniyor. Fuarın geleceğinin garanti altına alınması için öncelikli tercihin bu şirket olduğu vurgulandı.

Organizatörler bu yılki iptalin 11 milyon İsviçre frangı (10.2 milyon euro) zarara neden olduğunu belirtti. Finansal destek için Cenevre kantonu yetkililerine başvuruldu ve 16.8 milyon İsviçre frangı (15.7 milyon euro) kredi çıkartıldı.

 

Bu iyi bir haber gibi görünse de, organizatörler kredinin kabul edemeyecekleri şartlarla verildiğini söylüyor. Bu şartlardan birisi de fuarın 2021 yılında mutlaka düzenlenmesi ve Haziran 2021’de 1 milyon İsviçre frangı (935.000 euro) geri ödeme yapılmasıydı. Bu şartlar nedeniyle kredi geri çevrildi.

 

Bu belirsizlik içinde Cenevre Otomobil Fuarı en azından bildiğimiz şekliyle ortadan kalkabilir. Fuarın ne şekilde devam edeceğini ya da varlığını koruyup koruyamayacağını zaman gösterecek.

 

 

Son Güncelleme : 30 Haziran 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo