2021 Nissan Ariya 15 Temmuz’da Tanıtılacak

Ototeknikveri     30 Haziran 2020 05:33

Nissan’ın yeni global modeli Ariya elektrikli crossover 15 Temmuz’da resmi olarak tanıtılacak.

2021 Nissan Ariya 15 Temmuz’da Tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tesla Model Y gibi otomobillerle rekabet edecek yeni model, ilk etapta Japonya’da çıkacak ancak daha sonra Çin, Avrupa ve ABD dahil tüm dünya piyasalarına sunulacak.

Tanıtım tarihi yıllık hissedarlar toplantısında duyurulurken, tanıtım etkinliğinin Japonya’daki Tochigi fabrikasında yapılması planlanıyor. Fabrika elektrikli otomobillerin üretimi için dönüştürüldü.

Yeni Nissan Ariya ProPilot 2.0 yarı otonom sürüş sistemiyle sunulacak. Otomobil üreticisi bu teknolojinin tüm piyasalarda çıkıp çıkmayacığını henüz belirtmedi.

ProPilot 2.0 otomobilin hızlanma, fren ve direksiyonu otobanlarda kendi başına kontrol edebilmesini sağlıyor ve sürücünün ellerini sürekli direksiyonda tutması gerekmiyor. Sistemin 2024 yılı itibariyle 20 farklı piyasada 20’den fazla piyasada kullanılması bekleniyor. Firma ayrıca önümüzdeki süreçte sekiz yeni elektrikli otomobil ve 12 tamamen yeni model tanıtmayı planlıyor.

Firmanın CEO’su Makoto Uchida, yeni Ariya’nın elektrifikasyon ve gelişmiş sürüş yardım teknolojilerini birleştirmesinin geleceğin sürücüsüz otomobillerine ilişkin erken bir örnek sunduğunu ve marka için önemli bir rol oynayacağını söylüyor.

Son Güncelleme : 30 Haziran 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo