Güncellenen 2021 Bentley Bentayga Kalite ve Teknolojide Yükseliyor

Ototeknikveri     03 Temmuz 2020 03:11

Bentley Bentayga süper lüks SUV’yi güncelledi ve otomobilde özellikle stil bakımından konuşacak pek çok yenilik var.

Güncellenen 2021 Bentley Bentayga Kalite ve Teknolojide Yükseliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ön kısım az çok önceki model ile aynı gibi görünürken, arkada oval biçimli LED lambalar Continental GT’yi hatırlatarak şaşırtıyor.

 

Tasarımcılar Bentayga’yı markanın üçüncü nesil Continental GT ve yeni Flying Spur sedan ile sunulan yeni stil diliyle daha uyumlu hale getirmek istemiş.

 

Bentayga’nın ön kısmındaki her bir panel daha temiz ve modern bir görünüm için yeniden tasarlanmış. İddialı matrix ön panjur daha büyük ve dik, yeni akıllı LED matrix farlar ise Bentley’nin kristali andıran meşhur tasarımına sahip. Ön tampon daha agresif görünürken, ısıtmalı ön cam silecekleri ilk kez her kolda 22 yıkayıcı jet ile sunuluyor.

 

Yandan bakıldığında özgün Bentayga tasarımıyla yeni tekerlekler en çarpıcı özellik diyebiliriz. En büyük dönüşüm ise arkada gerçekleşmiş, yeni tam genişlikte bagaj kapağı ve yeni kapsüllenmiş lambalar ile tamamen farklı bir tasarım sunulmuş.

 

Plaka daha aşağıya, tampona alınarak daha temiz bir görünüm elde edilmiş. Oval, ayrık egzoz boruları ise arka lambaların şeklini yansıtıyor. Arka tekerlek izi 20 mm genişlerken bu tekerleklerin kemerler içinde yeniden konumlandırılarak daha gelişmiş dayanıklılık ve dinamikler sunmasını sağlamış.

 

İç mekanda yeni orta konsolda 10.9 inç multimedya ekranı, Continental GT ve Flying Spur’dan alınan yeni direksiyon simidi, yeni kapı içleri ve yeni koltuklar dikkat çekiyor. Şimdi beş kişilik oturma düzeninde arka koltuklarda havalandırma sunuluyor. Arkadaki yolcular daha geniş alana sahip ve bacak mesafesi 100 mm artmış.

 

Yeni nesil multimedya sistemi süper yüksek çözünürlüklü 10.9 inç dokunmatik ekrandan kontrol ediliyor. Sistem yeni navigasyon ve uydu haritaları, online arama, Apple CarPlay ve Android Auto desteği sunuyor.

 

Arka koltuktaki yolcular da Flying Spur’daki gibi yeni ve daha büyük bir dokunmatik ekranlı uzaktan kontrol tabletine kavuşuyor. USB-C data portları ve kablosuz telefon şarjı şimdi standart geliyor. Ayrıca entegre SIM kart My Bentley araç içi ve uzaktan erişim özelliklerini sunuyor. Koltuklar ve tüm yüzeylerdeki yeni materyaller de iç mekanı daha lüks hale getiriyor.

 

Motor serisi değişmeden kalıyor ve 2021 model ilk etapta Bentayga V8 versiyonunda geliyor. 4.0 litre çift turbo V8 motor 542 hp (550 PS) güç çıkışı ve 770 Nm tork ile geliyor. Buna sekiz vitesli otomatik lanzıman ve standart dört çekişli sürüş sistemi eşlik ediyor.

 

Bentley daha sonra Bentayha Hybrid PHEV ve 305 km/s hıza ulaşabilen 6.0 litre W12 Bentayga Speed versiyonlarını da sunacak.

Son Güncelleme : 03 Temmuz 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo