Yeni Skoda Octavia RS 242 hp Benzinli ve 197 hp Dizel Motorlarla Geliyor

Ototeknikveri     03 Temmuz 2020 06:47

Skoda ilk elektriklendirilmiş RS modeli Octavia RS iV plug in hibrit modelini tanıtmıştı. Otomobil üreticisi şimdi 2020 Octavia RS’ye geleneksel benzinli ve dizel versiyonlar da ekledi.

Yeni Skoda Octavia RS 242 hp Benzinli ve 197 hp Dizel Motorlarla Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Her zaman olduğu gibi, yeni motor seçenekleri beş kapılı liftback ve station gövde stillerinde sunuluyor. RS iV plug-in hibrit ile olduğu gibi, benzinli Octavia RS 2.0 litre TSI turboşarjlı dört silindirli motorla 245 PS (242 hp / 180 kW) güç çıkışı sunuyor.

 

Azami tork 370 Nm olurken, motora standart altı vitesli manuel şanzıman ya da opsiyonel yedi vitesli DSG çift debriyajlı şanzıman eşlik ediyor. Opsiyonel şanzımanla birlikte Octavia RS TSI 6.7 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Bu da plug-in hibrit versiyondan 0.6 saniye daha hızlı. Azami hız ise 250 km/s.

 

Dizel versiyon 2.0 litre TDI motorla geliyor. Motorun güç çıkışı 200 PS (197 hp / 147 kW), tork değeriyse 400 Nm. Octavia RS TDI yedi vitesli DSG şanzımanla geliyor ve opsiyonel dört çekişli sürüş sistemiyle donatılabilen tek RS modeli. Dört çekişli sistemle otomobil 6.8 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabiliyor.

 

Tüm Octavia RS modelleri sportif bir gövde kitiyle sunuluyor. Dış cephede özel RS tamponlar, ön panjur ve siyah detaylar, ayrıca özel LED sis lambaları, 18 inç siyah alaşım jantlar ve kırmızı fren kaliperleri bulunuyor. İlk kez dördüncü nesil Octavia’da gördüğümüz full LED Matrix farlar RS modellerinde standart olarak geliyor.

 

İç mekanda siyah renk hakimiyeti var ve spor koltuklar, üç kollu deri kaplama direksiyon simidi, Alcantara döşemeler, kırmızı dikişler ve dekoratif şeritler dikkat çeken özellikler arasında. Dijital kontrol paneli ve özel RS grafiklerine sahip daha geniş ekranlı multimedya sistemi de sunuluyor.

 

Tüm Octavia RS modelleri progresif direksiyon ve biniş yüksekliğini 15 mm alçaltan spor süspansiyon ile sunulacak. Dinamik Şasi Kontrollü Adaptif Süspansiyon opsiyonel olarak sunulacak, ayrıca TSI modelinde sınırlı kaymalı diferansiyel de ıslak ok levhalı debriyaj ile birlikte yer alacak.

Son Güncelleme : 03 Temmuz 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo