Yeni Audi Q4 Sportback E-Tron Konsepti Tanıtıldı

Ototeknikveri     08 Temmuz 2020 05:03

Audi, gelecek yıl üretime geçirilmesi beklenen uygun fiyatlı elektrikli crossover coupe’nin ön gösterimi niteliğindeki Audi Q4 Sportback E-Tron konseptini tanıttı.

Yeni Audi Q4 Sportback E-Tron Konsepti Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Q4 e-tron konseptinin crossover coupe versiyonu olan Sportback, sportif bir ön fasya, tamamen kapalı bir ön panjur ve onu çevreleyen ince LED farlarla dikkat çekiyor. Model ayrıca geniş hava girişleri ve ön panjurun altında belirgin e-tron logosuyla geliyor.

 

Arka kısımda oldukça eğimli tavan ve arka cam yenilikler arasında. Kaslı çamurluklar, sportif yan etekler ve iki renkli 22 inç alaşım jantlar da gözlerden kaçmıyor.

 

Öne çıkan yenilikleri büyük bir difüzör ve entegre rüzgarlığa sahip bagaj kapağı tamamlıyor. Ayrıca ince arka lambalar ve aydınlatmalı e-tron logosu bulunuyor.

 

İç mekanda sürücüler düz dipli bir direksiyon simidi ve dijital gösterge paneliyle karşılaşıyor. Bunun sağında 12.3 inç multimedya sistemi ve minimalist klima kontrolleri bulunuyor. Ayrıca modern bir orta konsol ve vites geçiş düğmelerini görüyoruz.

 

İç mekandaki diğer özellikler arasında mikrofiber döşemeler, metalik ve siyah pleksiglas yüzeyler de bulunuyor. Ayrıca iki arka koltuk geniş bir oturma sırasına entegre edilmiş.

Araç iki elektrikli motorla geliyor ve buna 82 kWh lityum iyon pil paketi eşlik ediyor. Arkadaki motor ana motor görevi görüyor, güç çıkışı ise 201 hp (150 kW / 204 PS), tork değeri 310 Nm. Daha fazla güç ya da zemine göre daha fazla çekiş gerektiğinde öndeki 101 hp (75 kW / 102 PS) motor devreye giriyor. Motor ayrıca 150 Nm ekstra tork sağlıyor.

 

Bu donanımla araç toplam 302 hp (225 kW / 306 PS) güç çıkışına sahip oluyor ve 6.3 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise 180 km/s.

 

Audi modelin 450 km elektrikli sürüş mesafesi olduğunu belirtiyor. Firma ayrıca 500 km menzilli ve arkadan çekişli bir versiyondan da söz etti.

 

Konsept 125 kW ile şarj edilebiliyor. Bu da yarım saatten kısa sürede %80 şarj anlamına geliyor.

 

Q4 Sportback e-tron konsepti MEB platformunu kullanıyor ve 2021’de çıkması beklenen bir üretim modeline öncülük ediyor. Yeni model e-tron ve e-tron GT gibi modellerden sonra markanın yedinci elektrikli aracı olacak.

Son Güncelleme : 08 Temmuz 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo