YENİ MONDEO EKİM'DE AVRUPA'DA SATIŞA ÇIKIYOR

Ototeknikveri     09 Ağustos 2014 03:08

Ford, yeni Mondeo'nun, Avrupa pazarında satışa sunulacak versiyonunun detaylarını yayınladı.

YENİ MONDEO EKİM'DE AVRUPA'DA SATIŞA ÇIKIYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk olarak 2013 yılının Nisan ayında üretilmesi hedeflenen yeni nesil Ford Mondeo, nihayetinde Ekim ayında Avrupa pazarındaki yerini alıyor. Avrupa satış fiyatları açıklanan ve siparişleri alınmaya başlanan yeni Mondeo ilk olarak orta ve üst donanım seviyeleriyle tercih edilebilecek. 2015 yılının başlarında yeni motor ve şanzıman seçeneklerine de sahip olacak Mondeo, dizel ve benzinli motor seçeneklerinin yanında sunduğu hibrid motor alternatifi ile Avrupa'daki bu teknolojiye sahip ilk Ford modeli oluyor. Yeni süspansiyon ve direksiyon sistemi ile yol konforu ve sürüş dinamikleri geliştirilen Mondeo, dik par etmeye de imkan veren Aktif Park Yardımcısı, adaptif LED farlar ve Active City Stop gibi donanımlara sahip ilk model olacak. Mondeo ayrıca, masaj fonksiyonuna sahip çok konturlu koltukları, elektrikli bagaj kapağı, SYNC 2 bağlantısı ve otomotiv endüstrisinin ilk şişebilen arka emniyet kemeri teknolojisi ile dikkat çekecek.  

Yeni Ford Mondeo Avrupa versiyon resim galerisi için lütfen tıklayınız

Başlangıçta hibrid de dahil tüm motor konfigürasyonlarında, Trend ve Titanium donanım seviyeleri ile sunulacak olan Mondeo'da, 2015 yılının başında giriş seviyesi olacak Ambiente ve daha üst seviye olan Business Edition donanım seçenekleri ile de sunulmaya başlanacak. Ayrıca 2015 yılı içerisinde yeni Mondeo'nun dizel ve benzinli motor seçeneklerinde dört tekerlekten çekiş sistemi alternatifi de sunulmaya başlanacak. Ford'un yeni global CD-segmenti platformu üzerine inşa edilen yeni Mondeo, sedan ve liftback karoserlerinin yanında station wagon seçeneğine de sahip olacak. 

İlk olarak 160 hp güç üreten 1.5 litrelik Ecoboost motorun yanında, 203 hp ve 240 hp güç seçeneklerine sahip 2.0 litrelik benzinli motorlar ile sunulan Mondeo'da, 2015 yılında 1.0 litrelik Ecoboost motor da görev yapmaya başlayacak. 2.0 litrelik benzinli motorun elektrik motoru ile birlikte görev yapacağı hibrid seçeneğin haricinde, 115 hp güç üreten 1.6 litrelik dizel ile 150 hp ve 180 hp güç alternatiflerine sahip 2.0 litrelik dizel motorlar da Mondeo'da görev yapacak. Şu an için 1.6 litrelik dizel haricindeki tüm seçeneklerinde otomatik şanzıman alternatifi sunulacak olan Mondeo'nın hibrid versiyonunda powershift otomatik şanzıman görev yaparken diğer seçeneklerde 6 oranlı otomatik şanzıman kullanılacak. Tüm dizel seçenklerinde Econetic adlı tasarruflu ve çevreci bir seçeneğe daha sahip olan Mondeo'nun, 1.6 litrelik dizel versiyonu 94 gr/km, hibrid versiyonu ise 99 gr/km'lik emisyon değeri ile dikkat çekiyor. 

Almanya'da 27.150 Euro'dan başlayan fiyatlarla satışa çıkan yeni Mondeo'nun hibrid seçeneği sadece sedan karoser ile sunulurken, diğer tüm motor seçenekleri liftback veya station karoser ile birlikte alınabiliyor. Ülkemizde yıl sonuna doğru satışa sunulması beklenen yeni Mondeo'nun gelişi, 2015 model yılı beklendiği takdirde 2015'in Şubat ayını bulabilir.

Son Güncelleme : 08 Ekim 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo