Yeni 2021 Toyota Corolla Cross Hatchback ve SUV’ler Arasındaki Çizgiyi Bulanıklaştırıyor

Ototeknikveri     09 Temmuz 2020 06:17

SUV ve crossover modellere olan ilginin yavaşlamadığına dair bir işaret arıyorsanız, bu haberde olabilir. Japon markanın en ünlü hatchback modelinin crossover versiyonu Toyota Corolla Cross, Toyota Yaris Cross’dan sadece birkaç ay sonra geliyor.

Yeni 2021 Toyota Corolla Cross Hatchback ve SUV’ler Arasındaki Çizgiyi Bulanıklaştırıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota Corolla Cross şimdiye kadar sadece Tayland’da tanıtıldı ve TNGA-C mimarisini kullanıyor. Yeni model hibrit ve benzinli güç seçenekleriyle sunulacak. Modelin uzunluğu 4460 mm, genişliği 1825 mm, yüksekliği 1620 mm, aks mesafesi ise 2640 mm.

 

Tayland’da satılan giriş seviyesi modeller 140 hp güç çıkışı ve 175 Nm tork değerine sahip 1.8 litre benzinli motorla geliyor. Bu motor CVT şanzıman aracılığıyla ön tekerlekleri sürüyor. Hibrit versiyon ise 98 hp güç çıkışı ve 142 Nm torka sahip 1.8 litre benzinli motor ve ekstra 72 hp güç çıkışı, 163 Nm tork sağlayan elektrikli motorla geliyor. Bu hibrit sisteme elektrikli CVT şanzıman eşlik ediyor.

 

Corolla Cross ayrıca MacPherson ön süspansiyon, torsiyon çubuklu arka süspansiyon, dört köşede disk frenleri ve 17 ya da 18 inç tekerleklerle geliyor. Tekerlekleri 215/60 ve 225/50 lastikler sarıyor.

 

Görsel anlamda crossover Corolla hatchback’ten çok farklı ve daha çok küçük bir RAV4’ü andırıyor. Ön kısımda büyük siyah ön panjur, şık farlar ve LED gündüz sürüş ışıkları dikkat çekiyor. Crossover ayrıca siyah tamponlar, yan etekler ve tekerlek kemerleriyle geliyor ve bunlara siyah tavan rayları eşlik ediyor.

 

Dış görünüş özgün olsa da, iç mekan Corolla hatchback ile oldukça benzer. Büyük dokunmatik ekran, dijital gösterge paneli ve hatchback ile aynı hava girişleri öne çıkan özellikler arasında bulunuyor.

 

Yeni Corolla Cross’un satışları Tayland’da bu ay başlayacak. Yeni model henüz net tarih belli olmasa da yakın vadede diğer piyasalara da gelecek.

Son Güncelleme : 09 Temmuz 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo