Sportif Elektrikli Hatchback 2021 Cupra El-Born Tanıtıldı

Ototeknikveri     09 Temmuz 2020 07:56

Seat’ın VW ID.3 yorumu El-Born, Cupra logosuyla geliyor.

Sportif Elektrikli Hatchback 2021 Cupra El-Born Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Cupra, El-Born 2021’de satışa çıktığında Volkswagen Grubu içinde bir elektrikli performans modeli sunan ilk marka olacak. Firma henüz MEB mimarisi kullanan modele ilişkin tüm teknik detayları açıklamadı ancak 77 kWh pil paketi, arkadan çekiş ve bir elektrikli motorla geleceğini söyledi.

Büyük kapasiteli pil sayesinde 500 km menzil mümkün olabiliyor. Hızlı şarj desteğiyle otomobil sadece 30 dakikada 260 km menzil kazanıyor.

Cupra el-Born modelinin 2.9 saniyede sıfırdan 50 km/s hıza çıktığını belirtiyor. Otomobilde özel geliştirilmiş DCC Sport dinamik şasi kontrolü sistemi de bulunacak ve firmaya göre “olağanüstü sürüş dinamikleri” sunacak.

Yeni Cupra el-Born’un genel şekli VW ID.3 ile benzer ancak İspanyol model daha agresif bir ön kısım, daha derin yan etekler, içeride ve dışarıda bronz detaylar gibi özgün stil dokunuşlarına sahip.

İç mekan da yine elektrikli Volkswagen ile benzer ancak yeni orta konsol, yeni direksiyon simidi ve sürüş profili seçimi, Cupra mod butonları, spor koltuklar, farklı materyal seçimleri gibi özellikler dikkat çekiyor.

 

Cupra’nın yeni elektrikli modeli Volkswagen’in Zwickau fabrikasında ID.3 ile birlikte üretilecek ve 2021’de Avrupa piyasasına sunulacak.

Son Güncelleme : 09 Temmuz 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo