2021 Ford Bronco Geri Döndü: Hedefinde Jeep Wrangler Var

Ototeknikveri     16 Temmuz 2020 01:37

Yeni 2021 Ford Bronco Amerikan otomobil üreticisinin tarihindeki en önemli modellerden birisinin mirasçısı olarak geri döndü.

2021 Ford Bronco Geri Döndü: Hedefinde Jeep Wrangler Var
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yenİ Ford Bronco 2 kapılı versiyonun yanı sıra ilk kez 4 kapılı versiyonla da sunuluyor ve firmanın küçük Bronco Sport dahil yeni off-road modeller serisinin tepesine yerleşiyor.

 

Ford yeni Bronco’nun görüntüden önce fonksiyon için tasarlandığını belirtiyor ve müşterilerin neler beklediğini öğrenerek tam olarak sunabilmek için yıllarca internette forumları karıştırdıklarını itiraf ediyor.

 

Yeni Bronco sınıfının en iyi biniş yüksekliğini sunuyor: 294 mm. Sudan geçiş yüksekliği ise 851 mm ve yine sınıfının en iyisi. Uzaklaşma açısı 37.2 derece. Ayrıca segmentte ilk kez doğrudan fabrikadan 35 inç lastikler sipariş edilebilecek.

 

İki Motor Seçeneği, İki 4x4 Sistem

2021 Ford Bronco iki EcoBoost motorla gelecek: giriş seviyesi 2.3 litre dört silindirli motor 270 hp güç çıkışı ve 420 Nm tork değerine, 2.7 litre V6 motor ise 310 hp güç çıkışı ve 542 Nm tork değerine sahip olacak.

 

Şanzıman seçenekleri yeni yedi vitesli manuel ve 10 vitesli otomatikten oluşacak. Müşteriler ayrıca iki farklı 4x4 sistem arasından seçim yapabilecek. Giriş seviyesi iki vitesli elektronik hareket halinde geçiş yapan ara şanzıman ile, opsiyonel gelişmiş sistem ise yine iki vitesli elektromekanik ara şanzıman ve ihtiyaca bağlı otomatik dört çekişe geçiş özelliğiyle gelecek.

 

En iyi off-road performansı için manuel şanzıman, dört silindirli motor ve gelişmiş 4x4 sistem öneriliyor.

 

Trail Toolbox adı verilen paket ile ekstra off-road teknolojileri de geliyor.

 

Çıkartılabilir Çerçevesiz Kapılar

Yeni Ford Bronco’nun her iki gövde stili de özel çerçevesiz kapılarla geliyor. Bunlar en yakın rakip Jeep Wrangler’ın benzer tipteki kapılarından daha kolay çıkartılabiliyor. Uzun versiyon Bronco’da çıkartılan dört kapı özel koruyucu çantalar içinde araçta saklanabiliyor. Yan aynalar ise kapılar çıkartıldığında da yerlerinde kalmaya devam ediyor.

 

İki kapılı Bronco modelleri kolay çıkartılabilir üç bölmeli sert tavan, dört kapılı versiyonlar dört çıkartılabilir bölmeli kumaş tavan ile geliyor.

 

İç Mekanda En Yeni Teknolojiler

İç mekanda göstergeler ve kontroller net bir şekilde görülebiliyor ve sezgisel kullanıma sahip. Kabinde su geçirmez malzemeler kullanılarak off-road ortamına ve her mevsime uygun bir mekan yaratılmış.

 

Konsolda akıllı telefon, aksiyon kameraları gibi farklı cihazlar için özel yer ayrılmış.

 

SYNC4 multimedya sistemi 12 inç dokunmatik ekranı, off-road navigasyon ve havadan güncellemeler ile dikkat çekiyor.

 

2021 Ford Bronco yedi farklı donanım seviyesi ile sunulacak: Base, Big Bend, Black Diamond, Outer Banks, Wildtrak, Badlands ve 3500 adet ile sınırlı First Edition. Ayrıca Sasquatch off-road paketi her donanım seviyesi için alınabilecek ve böylece 35 inç lastikler ve diğer off-road özellikleri daha uygun fiyatla modele eklenebilecek.

 

İki kapılı Bronco’nun dört silindirli EcoBoost motorlu giriş seviyesi için fiyatlar 29.995 dolar’dan başlıyor. Yeni modelin üretimi 2021 yılının ilk aylarında başlayacak. Ford şimdiden siparişleri almaya başladı.

 

 

Son Güncelleme : 16 Temmuz 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo