Hennessey Üretime Hazır Venom GT’den Teaser Paylaştı

Ototeknikveri     20 Temmuz 2020 02:31

Hennessey Performance üretime hazır Venom F5 modelinden teaser yayınladı ve modelin Kasım ayında tanıtılacağını duyurdu.

Hennessey Üretime Hazır Venom GT’den Teaser Paylaştı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fotoğrafta hiper otomobilin arka fasyasının bir kısmı görünüyor. Özellikle difüzörü ve kaportadaki bazı ayrıntıları fark ediyoruz. Görünen hemen hemen her şey hafif karbonfiberden yapılmış. Birkaç yıl önceki parlak sarı konsepte kıyasla pek tasarım değişikliği yok.

 

Dünya Venom F5’i çok uzun zamandır bekliyordu. Hennessey ilk önce 2017’deki SEMA Show’da konsepti tanıttı ancak bu bile otomobille ilgili ilk resmi bilgilerin geldiği 2014’ten üç yıl sonrasıydı.

 

Bu yılın başlarında Hennessey Venom F5’in tamamen karbonfiber şasi ile geleceğini, şasinin sadece 86 kg ağırlığında olacağını ve 52.000 Nm burulma direncine sahip olacağını açıkladı. Bu değerler Bugatti Chiron’un şasisini de geride bırakıyor.

Venom F5 gücünü 6.6 litre çift turboşarjlı V8 motordan alacak. Yüksek debili tahliye kapakları, basınç tahliye valfi, dev yakıt enjektörleri, paslanmaz çelik turbo ana boruları ve iniş boruları, ayrıca titanyum egzoz sistemi dikkat çeken özellikler arasında. Motor tam 1817 hp güç çıkışı ve 1617 Nm tork sunuyor.

 

Hennessey Venom F5 ile yeni bir üretim modeli otomobil hız rekoru kırmak istiyor ve bunun için 500 km/s hızı geçmeyi hedefliyor. Bu da tacı Bugatti Chiron Super Sport 300+ modelinden almaya yetecektir. Bu model geçen yıl 490.484 km/s yapmıştı.

Son Güncelleme : 20 Temmuz 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo