Skoda Slavia Concept: Sıradan Bir Hatchback Havalı Bir Şeye Dönüştü

Ototeknikveri     20 Temmuz 2020 10:51

Skoda bünyesinde eğitim gören stajyerler beş kapılı hatchback’den daha heyecan verici bir şey yapmaya girişti ve Skoda Slavia konseptini yarattı.

Skoda Slavia Concept: Sıradan Bir Hatchback Havalı Bir Şeye Dönüştü
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda Slavia şimdilik bir konsept olarak kalacak ve üretime geçmeyecek. Bu gerçekten üzücü çünkü Skoda’nın stajyerleri bu sıradan hatchback otomobili heyecan verici bir spider versiyonuna dönüştürmekte gerçekten çok başarılı olmuşlar.

 

1957’de çıkan Skoda 1100 OHC adlı üzeri açık ve iki kişilik yarış otomobilinden esinlenen Slavia aynı zamanda firmanın kuruluşunun 125. yılını kutlama amacı taşıyor. Skoda bünyesinde eğitim alan 31 stajyerin geliştirdiği bu otomobil 2014’den bu yana yapılan yedinci stajyer konsepti oldu. Konsept geçmiş ile gelecek arasında köprü kuruyor.

 

Üzeri açık bir otomobil olan Skoda Slavia’nın ilk çiziminden son montajına her şeyini tamamen öğrenciler yapmış.

 

Görüldüğü gibi ön kısımda A sütununa Slavia konsepti Scala üretim modeliyle aynı gibi görünüyor. Öte yandan A sütunundan arkaya kadar her şey çok farklı. Konsept dört kapı yerine iki kapılı, tavanı yok ve koltukların arkasındaki otomobilin sırt kısmı diyebileceğimiz iki adet çıkıntının bulunduğu kısım üzerinde bir rüzgarlık bulunan bagaj kapağıyla birleşiyor.

Scala’yı açık tavanlı iki kişilik bir otomobile dönüştürmek çok fazla modifikasyon gerektirmiş. Gövde altı güçlendirilmiş, arka kapılar yerlerine kaynak yapılmış, zemin altı modifiye edilmiş egzoz sistemi için yeniden tasarlanmış ve yeni parçalar kullanılmış. 20 inç tekerlekler Skoda Kodiaq RS’den alınmış, fren sistemi ve tekerlek göbekleri ise Octavia vRS’den geliyor.

 

Konsept Beyaz Kristal Mavi renginde boyanmış ve bu apronlar ile yan eteklerdeki siyah detaylarla kontrast oluştururken, neon mavi detaylarla pekiştiriliyor. Yan eteklerin altına ve alaşım jantların arkasına programlanabilir LED’ler yerleştirilerek Çek bayrağı (mavi, kırmızı, beyaz) renklerinde dış cephe aydınlatması oluşturulmuş.

 

Üretim modelinden alınan özellikler arasında 150 PS (148 hp) 1.5 litre TSI motor ve yedi vitesli DSG çift debriyajlı şanzıman, ön ve arka akslar, direksiyon, kablolama ve sürüş yardım sistemleri dahil tüm elektronik kısımlar bulunuyor.

 

İç mekanda Virtual Cockpit dijital kontrol paneli ve multimedya sistemi de değişmeden kalmış. İç mekan Sparco yarış koltukları, kapitone deri, siyah karbon deri ve beyaz kontrast dikişler gibi sportif özelliklere sahip. Bir dizi siyah ve beyaz deri yüzeyler de bulunuyor.

 

Dikkat çeken bir detay ise siyah deri kaplı arka rafta, kabartma aslan figürlerinin altına gömülü bass hoparlörler. Subwoofer 2250 watt güç çıkışı sunuyor, kalan hoparlörler 320 watt daha ekliyor. Slavia’nın bagajında iki Skoda elektrikli Scooter için de yer var.

 

Son Güncelleme : 20 Temmuz 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo