2021 Audi A3 Sedan Dev Resim Galerisiyle Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     27 Temmuz 2020 12:50

Modelin Avrupa’da bayilere ulaşması ile aynı anda, Audi yeni A3 Sedan’dan bir resim galerisi yayınladı.

2021 Audi A3 Sedan Dev Resim Galerisiyle Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

VW Golf, Skoda Octavia ve Seat Leon gibi MQB Evo platformunu kullanan 2021 Audi A3 Sedan artık daha sportif, daha dijital ve daha teknolojik. Otomobil lüks segmentten gelen pek çok inovasyondan faydalanırken, bunlar multimedya sistemi, süspansiyon ve sürüş yardım sistemleri gibi alanlarda görülebiliyor.

 

Yeni yayınlanan resim galerisi yeni kompakt sedan modelin tüm iç ve dış detaylarını her açıdan gösteriyor. Yeni model A3 Sportback ile birlikte Volkswagen Grubu’nun kompakt otomobillerinin en üzerinde yer alıyor.

 

Galeride görülen açık mavi otomobil sportif S-Line donanım seviyesinden, siyah otomobil ise Edition One versiyonu. Müşteriler yeni A3 Sedan otomobillerini opsiyonel Matrix LED farlar ve spor dijital gündüz farlarıyla daha akıllı hale getirebiliyor.

 

İç mekanda 2021 A3 Sedan A3 Sportback ile aynı konsola sahip. Küçük vites değiştirici, alüminyum ya da karbon yüzeyler, kapı kolları ve siyah kontrol paneli dikkat çekiyor. A3 modelinde ilk kez giriş seviyesinin döşemeleri geri dönüştürülmüş pet şişelerden yapılmış ve kontrast renkte dikişle geliyor. 2021 A3 Sedan selefinden daha uzun (4500 mm) ve yolcular için daha geniş alan sunuyor ancak bagaj kapasitesi yine 425 litre.

 

Multimedya sistemi 10.25 inç dijital kontrol paneli (12.3 inç ekran opsiyonel olarak sunuluyor) ve sürücüye doğru çevrilmiş 10.1 inç MMI ana dokunmatik ekran ile geliyor. Bağlantı özellikleri önceki nesile göre önemli ölçüde gelişmiş. Bu anlamda özellikle opsiyonel MMI Navigation plus sistemi öne çıkıyor. Audi’ye göre yeni üçüncü nesil modüler multimedya platformu selefinden 10 kat daha yüksek işlemci gücü sunuyor.

 

Sürüş yardım sistemleri arasında Audi pre sense front, adaptif seyir asistanı, verimlilik asistanı, çıkış uyarısı ve arkadan geçen trafik uyarısı gibi özellikler bulunuyor.

 

Avrupa’da Audi iki TFSI benzinli motor ve iki TDI dizel motor seçeneği sunuyor. Giriş seviyesi seçenek 110 PS (109 hp) 1.0 litre TFSI üç silindirli motor ve altı vitesli manuel şanzımanla geliyor. Bunun arından 150 PS (148 hp) 1.5 litre TFSI motor altı vitesli manuel şanzıman ya da yedi vitesli S tronic çift debriyajlı şanzımanla sunuluyor. Bu motor 48V yarı hibrit sistem dahilinde de alınabiliyor. Her iki dizel motor da 2.0 litre silindir hacmina sahip ve birisi 116 PS (115 hp), diğeri 150 PS (148 hp) güç çıkışı sunuyor. Daha güçlü olan motor sadece S tronic çift debriyajlı şanzımanla geliyor.

 

Üretimin ilk etabında tüm modeller önden çekişli olacak ancak daha sonra Audi quattro dört çekişli modelleri ve elektriklendirilmiş versiyonları da sunacak. Almanya’da fiyatlar giriş seviyesi üç silindirli model için 27.002 euro’dan (31.290 dolar) başlıyor.

Son Güncelleme : 27 Temmuz 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo