2020 Toyota Yaris Yeni 114 hp Hibrit Sistemle Çıktı

Ototeknikveri     05 Ağustos 2020 01:34

Toyota Avrupa’da yeni Yaris’i tanıttı. Yeni bir hibrit sistem seçeneğine sahip olacak otomobil eskisinden çok daha farklı bir görünüm sunuyor.

2020 Toyota Yaris Yeni 114 hp Hibrit Sistemle Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2020 Toyota Yaris firmanın TNGA ailesinin GA-B platformuna sahip ilk modeli. Modelin gelişmiş dinamik performansı platformun sunduğu düşük ağırlık merkezi ve %37 daha güçlü yapı sayesinde mümkün oluyor.

 

Yeni Yaris Hybrid gücünü Toyota’nın dördüncü nesil kendinden şarjlı hibrit sisteminden alıyor. Sistemde yeni 1.5 litre üç silindirli “Dynamic Force” benzinli motor ve iki elektrikli motor/jeneratör bulunuyor. Bunlara lityum iyon pil paketi eşlik ediyor. Sistemin toplam güç çıkışı 114 hp (116 PS), bu da önceki modelden 15 hp daha fazla.

 

Motor 91 hp (92 PS) güç çıkışına ve 120 Nm tork değerine sahip. Elektrikli motorlardan biri ön tekerleklere bağlı ve 79 hp (80 PS) güç çıkışı sunuyor, tork değeriyse 141 Nm. Diğer elektrikli motor daha küçük olmakla birlikte, motoru başlatma ve pilin şarjı için güç üretme görevlerine sahip.

 

Güç çıkışındaki artış %20 yakıt tüketimi tasarrufuyla birlikte yeni Yaris’te 3.7 litre/100 km yakıt tüketimiyle sonuçlanıyor. Co2 emisyonu ise sadece 85 g/km. Otomobil bu donanımla 9.7 saniyede 100 km hıza ulaşıyor. Elektrikli sürüş modunda otomobil 130 km/s hıza ulaşabiliyor.

 

Piyasaya göre değişen şekilde Toyota Yaris’i 1.5 litre üç silindirli benzinli motor ve altı vitesli manuel şanzıman ya da CVT şanzıman seçeneğiyle de sunacak. Buna 1.0 litre üç silindirli benzinli motor seçeneği de eşlik edecek.

 

Yeni GA-B platformunun kullanılması Yaris’i daha kısa, alçak ve geniş yapmış. Aks mesafesi 50 mm artarak ekstra iç mekan genişliği sunuyor. Yeni Yaris’in genel uzunluğu 4 metrenin hemen altında.

 

Yeni Yaris serisindeki tüm modeller kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay desteği, ayrıca Toyota’nın güncellenen Safety Sense aktif güvenlik sistemleriyle geliyor. Safety Sense paketinde Çarpışma Öncesi Sistemi, araç tespiti, yaya tespiti, bisikletli tespiti, yeni Akıllı Adaptif Seyir Kontrolü, Yol İşaretleri Asistanı gibi pek çok özellik bulunuyor.

 

Müşteriler ayrıca renkli 10 inç baş üstü ekranı, akıllı telefonlar için kablosuz şarj pedi, sekiz hoparlörlü JBL lüks ses sistemi, ısıtmalı direksiyon simidi ve full LED aydınlatma paketine sahip oluyor.

Son Güncelleme : 05 Ağustos 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo