2021 Kia Sonet Markanın Tüm SUV Deneyimini Küçük Gövdesinde Topluyor

Ototeknikveri     10 Ağustos 2020 04:22

Kia’nın dünya çapında kaç crossover ve SUV sunduğunu sayının çokluğu nedeniyle takip edemiyor olabilirsiniz.

2021 Kia Sonet Markanın Tüm SUV Deneyimini Küçük Gövdesinde Topluyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Koreli otomobil üreticisi koleksiyona şimdi de Sonet yarı kompakt SUV’yi katıyor. Hindistan’da 4 metre altı segmentinde çıkacak Kia Sonet, sonrasında global piyasalara da ulaşacak. Öte yandan, firma henüz bu piyasaların hangileri olduğunu açıklamadı.

 

Şimdilik Hindistan’da çıkacak modele odaklanalım ve hangi yeniliklere sahip olduğuna bakalım. Stil pek çok kişiyi şaşırtmayacak çünkü Şubat ayında Delhi Auto Expo’da tanıtılan Sonet konseptini yakından yansıtıyor.

 

Üretim modelinde konsepte kıyasla daha sade bir tasarım, konseptin aksine normal kapı kolları ve yan aynalar görülüyor. Önde Kia’nın kaplan burnu ön panjurubub yeni bir yorumu, mücevher görünümlü LED farlar ve kalp atışını andıran grafiklerle LED gündüz farları dikkat çekiyor.

Sonet’nin genç görünümüne aynı zamanda C sütununun tasarımı ve yapısı, geniş arka cam, kalp atışı biçimli LED arka lambalar ve 16 inç kristal kesim alaşım jantlar hakim. Küçük boyutuna rağmen yeni model yüksekliği sayesinde tam bir SUV olarak görünüyor. Ayrıca gövdenin alt kısmındaki plastik kaplamalar, ön koruma plakası ve tavan rayları da bu görünümü pekiştiriyor.

İç mekanda 10.25 inç dokunmatik ana ekran ve 4.2 inç dijital kontrol paneli tek bir üniteymiş gibi görünecek şekilde tasarlanmış. Konsol sürücünün etrafında tasarlanmış, ayrıca çok fonksiyonlu sportif direksiyon simidi ve gerekli düğmeleri içeren kompakt orta konsol bulunuyor. Kia Sonet’nin yüksek kaliteli materyaller ve tüm yolcular için geniş, ergonomik alan sunduğunu belirtiyor.

Otomobil üreticisi aynı zamanda pek çok segmentte ilk kez yer alan özelliğe dikkat çekiyor. Bunlar arasında 10.25 inç HD dokunmatik ekran navigasyon, canlı trafik ve OTA harita güncellemeleri, Smart Pure Air Purifier virüs korumalı hava filtresi, BOSE lüks yedi hoparlörlü ve subwoofer içeren ses sistemi, havalandırmalı sürücü koltuğu ve ön yolcu koltuğu ile LED Sound Mood aydınlatma öne çıkıyor. Sonet aynı zamanda UVO Connect ve Smart Key ile uzaktan motor başlatma, multi drive & çekiş modları, otomatik modeller için yol tutuş kontrolü ve soğutma fonksiyonlu kablosuz akıllı telefon şarjı ile gelecek.

Hindistan’daki motor serisi iki benzinli motor ve bir dizel motoru içerecek. Seri Smartstream 1.2 litre doğal emişli dört silindirli motorla başlıyor, bunun üzerinde 1.0 litre T-Gdi turboşarjlı üç silindirli Smartstream akıllı manuel şanzıman yer alıyor. Hindistan’da 1.5 litre CRDi turbo dizel en üst seçenek olacak. Beş ve altı vitesli manuel şanzımanlar, yedi vitesli DCT ve altı vitesli Smartstream akıllı manuel şanzıman da seçenekler arasında bulunuyor.

 

Kia’ya göre, Sonet’nin dinamikleri ve süspansiyon ayarı sürüş meraklıları için yüksek sürüş keyfi verecek şekilde ayarlanmış. Küçük SUV sportif GT-Line ve standart versiyon ile gelecek. Yeni Sonet Kia’nın Hindistan’daki Anantapur fabrikasında üretilecek.

Son Güncelleme : 10 Ağustos 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo