Yeni 2021 BMW 545e xDrive Hybrid Turboşarjlı Altı Silindirli Motorla Geliyor

Ototeknikveri     12 Ağustos 2020 03:04

BMW plug-in hibrit 5 Serisi modellerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bunlardan en yenisi ise BMW 545e xDrive Sedan oldu.

Yeni 2021 BMW 545e xDrive Hybrid Turboşarjlı Altı Silindirli Motorla Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Plug-in hibrit model sıralı altı silindirli benzinli motorla geliyor. BMW TwinPower Turbo teknolojisini kullanan motorun güç çıkışı 286 hp. Bu motora ilave 109 hp daha sunan senkronize elektrikli motor da katılıyor. Böylece toplam güç çıkışı 394 hp, tork değeri 600 Nm oluyor. Bunlara 8 vitesli Steptronic şanzıman ve akıllı BMW xDrive dört çekişli sürüş sistemi eşlik ediyor.

 

Alman otomobil üreticisi 545e xDrive Sedan modelinin 4.7 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabildiğini, azami hızının ise 250 km/s olduğunu belirtiyor. Elektrikli sürüş modunda otomobil 140 km/s azami hıza çıkabiliyor ve elektrikli sürüş mesafesi 54 – 57 km arasında. 545E xDrive ortalama 2.1 – 2.4 litre/100 km yakıt tüketiyor.

 

Otomobil bir dizi farklı sürüş moduyla geliyor. Hibrit mod varsayılan olarak sunuluyor ve yanmalı motorla elektrikli motor arasında akıllı ve dengeli bir etkileşim sağlıyor. Eğer sürücüler Hybrid butonuna iki kez basarsa Hybrid Eco Pro isimli optimize edilmiş bir mod aktive oluyor ve daha iyi verimlilik sağlıyor. Ayrıca Sport modu seçilerek 394 hp güç çıkışının tamamı etkin bir şekilde kullanılabiliyor. Son olarak da Electric modu sunuluyor.

Diğer elektrikli BMW modelleri gibi 545e xDrive da “sürüşe hazır sesi” ile yayaları uyarıyor. Bu ses besteci Hans Zimmer ile işbirliği içinde yaratılmış ve sürücü araca girip başlatma butonuna bastığında neşeli ve elektrikli sürüşü yansıtan bir ses çalınıyor.

 

BMW 545e xDrive ayrıca firmanın eDrive Zone serivisyle sürüş modları arasında otomatik geçiş sağlıyor ve şehri içlerindeki düşük emisyon bölgeleri ya da diğer uygun yerlerde otomatik olarak elektrikli sürüşe geçiliyor.

 

BMW model için fiyat detaylarını henüz açıklamadı.

Son Güncelleme : 12 Ağustos 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo