2020 VW Golf Mk8 GTI Performans Odaklı Hatchback Sınıfında Mantıklı Bir Seçim mi?

Ototeknikveri     16 Ağustos 2020 06:36

Eğer yeni Volkswagen Golf GTI modelinin ya da genel olarak performans odaklı hatchback otomobillerin hayranıysanız, yeni nesil GTI ile ilgili bu değerlendirme ilginizi çekebilir.

2020 VW Golf Mk8 GTI Performans Odaklı Hatchback Sınıfında Mantıklı Bir Seçim mi?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Videoda önce alt ızgara ve opsiyonel X şekilli sis lambaları gibi tasarım özelliklerine yer veriliyor. Bunlar standart Golf modelleriyle kıyaslandığında en önemli değişiklikler. Ayrıca daha büyük tavan rüzgarlığı, farklı bir arka tampon, iki yuvarlak egzoz çıkışı, siyah yan etekler ve GTI logoları da dikkat çekiyor.

 

Tüm Golf GTI modellerinin imza niteliğinde özelliği olan ekoseli spor koltuklar bu modelde de var ve yeni direksiyon simidiyle birlikte kabini renklendiriyor. Ayrıca opsiyonel yedi vitesli çift debriyajlı şanzıman yerine altı vitesli manuel şanzıman tercih edildiğinde golf topu şeklindeki vites kolu da geliyor.

 

Kabinin geri kalanı diğer Golf versiyonları ile büyük ölçüde benzer ve Volkswagen 10 inç multimedya sistemi ve 10.25 inç dijital gösterge paneli dahil olmak üzere zengin bir donanım listesi sunuyor. Arkadaki yolcular için ayrılan oldukçe geniş, bagaj kapasitesi de diğer kompakt hatchback otomobillerle aynı seviyede.

 

2020 Golf GTI 2.0 litre dört silindirli 242 hp (245 PS / 180 kW) güç çıkışı ve 370 Nm torka sahip motordan alıyor. Önceki nesilde güç çıkışının 228 hp (231 PS / 170 kW), tork değeriyse 350 Nm olduğunu göz önüne alırsak bu önemli bir gelişme.

 

2021’in üçüncü çeyreğinde piyasaya çıkacak yeni GTI, 6 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabiliyor ve azami hızı 250 km/s.

Son Güncelleme : 16 Ağustos 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo