Mercedes-Benz eSprinter Elektrikli Minibüs 150 km Menzil Sunuyor

Ototeknikveri     16 Ağustos 2020 11:52

Mercedes-Benz İngiltere’de eSprinter sıfır emisyonlu panel van modelini siparişe açtı.

Mercedes-Benz eSprinter Elektrikli Minibüs 150 km Menzil Sunuyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Evito, eVito Tourer ve eCitan gibi diğer elektrikli modellerin yanına katılacak olan eSprinter iki versiyonla sunuluyor: DC 20 kW ve DC 80 kW. Bunlar sırasıyla pili 120 ve 30 dakikada %10’dan %80’e kadar doldurabiliyor.

 

154 km sürüş mesafesi sunan eSprinter’ın başlangıç fiyatı 51.950 sterlin (67.917 dolar). Firma tarafından yapılan bir araştırmaya göre Avrupa genelinde günlük minibüs kullanımı 97 km civarında. Bu da elektrikli minibüsü son teslimat etabı ve diğer şehir içi operasyonlar için uygun hale getiriyor.

 

Yüksek voltajlı pil zeminin altına monte edilmiş ve bu sayede yükleme alanını olumsuz etkilemiyor. Pil bloklarından birisi hasar gördüğünde diğer blokları etkilemeden çıkartılıp değiştirilebiliyor. Pil sekiz yıl / 160.000 km garantisiyle sunuluyor ve sekiz yıl sonra hala kapasitesinin %70’ini koruyacağı vadediliyor.

 

Motor 114 hp (116 PS / 85 kW) güç çıkışı ve 295 Nm tork değeriyle gelirken, buna önden çekişli sürüş sistemi eşlik ediyor.

 

Standart donanım arasında klima, DAB radyo, Bluetooth bağlantısı, USB portu, ısıtmalı sürücü koltuğu ve kol dayama yeri, çift yolcu koltuğu, baş üstü kontrol paneli, yükseklik ayarlı direksiyon simidi, ahşap zemin ve 8 metre şarj kablosu bulunuyor.

 

Aktif Fren Asistanı, Dikkat Asistanı, Yan Rüzgar Asistanı ve Acil eÇağrı (Emergency eCall) aracın güvenlik ve sürüş yardım sistemleri arasında yer alıyor. Mercedes Pro Connect entegre dijital bağlantı sistemi ise filolar için kolay kullanım sağlıyor ve ilk iki yıl ücretsiz sunuluyor.

 

Son Güncelleme : 16 Ağustos 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo