YENİ VOLVO XC90 AĞUSTOS SONUNDA TANITILACAK

Ototeknikveri     13 Ağustos 2014 01:08

Ağustos sonunda dünya lansmanı gerçekleştirilecek olan Yeni Volvo XC90, Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi (SPA) modüler şasi teknolojisi ile üretilen kendi sınıfındaki ilk otomobil olacak.

YENİ VOLVO XC90 AĞUSTOS SONUNDA TANITILACAK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo, yeni nesil XC90 ile ilgili ipuçlarını yayınlamaya devam ediyor. İlk kez yeni XC90'nın yüzüyle ilgili bir ipucu resmi yayınlayan Volvo, yeni T şeklindeki farlarına İskandinav gök gürültüsü tanrısı Thor’un kullandığı çekiçten ilham alarak "Thor’un Çekici” ismini vermiş. Dikiz aynasından bakan herkesin, arkasında yeni bir XC90 olduğunu hemen anlamasını sağlayacak bu yeni farlar ile yeni XC90, yolda dikkat çeken bir otomobil olacak.
 
 
Volvo'nun, 4 yıldır üzerinde çalıştığı ve şirketin halen devam eden 11 milyar dolarlık değişim planlarının yapı taşını oluşturan Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi (SPA), ilk kez, yeni XC90 ile lanse edilecek. Ağustos ayı sonuna kadar resmi tanıtımı yapılacağı duyurulan yeni XC90'da görev yapacak olan SPA, ardından İsveçli markanın tüm yeni modellerinde görev alacak.
 
 
Esnekliği ile Volvo mühendis ve tasarımcılarını daha özgür kılan SPA, çok daha geniş bir yelpazede tasarım olanağı sağlarken, aynı zamanda sürüş özelliklerini artırmalarını, en yeni güvenlik özelliklerini uygulamalarını, en son bağlantılı araç teknolojileri sunmalarını ve kabin içi alanı genişletmelerini mümkün kılıyor. SPA sayesinde, aks mesafesi, uzantılar, araç yüksekliği ve ön yükseklik gibi bazı alanlarda yer alan daha önceki tasarım kısıtlamaları tamamen ortadan kalkıyor. Ayrıca, farklı güç aktarma organları, elektrik sistemleri ve teknolojilerin aynı mimari üzerinde yer almasını sağlayan SPA ölçek ekonomisine ve geniş bir otomobil yelpazesine izin vererek, Volvo’nun gelecekteki otomobil üretim şeklini değiştirilebilmesine imkan sağlıyor.
 
Şasi teknolojisinin ağırlığının azaltılıp, aracın ağırlık dağılımını iyileştirirerek konfordan feragat etmeden sürüş keyfininin arttırılmasını sağlayan SPA, ayrıca otomobilin içinde de esnekliğe izin veriyor. Yeni XC90, yenilikçi bir şekilde tasarlanmış koltuklarından ikinci sıradakilerde bulunan kaydırma işlevi üçüncü sıradaki yolculara daha fazla bacak alanı sağlamasının yanında bagaj alanını arttırılmasına da imkan verebiliyor. Yeni XC90'nın üçüncü sırasındaki koltukları, boyu 170 cm'e kadar olan yolcular için yeterli genişliği sunabiliyor. Neredeyse yüzde 90’ı yeni parçalardan imal edilen yeni XC90’da kullanılan SPA aracın, çok daha küçük ve alçak bir otomobilin çevikliğine kavuşamasının yanında, cömert bir iç kabine ve yüksek güç ile düşük emisyon oranlarını bir araya getiren bir güç aktarım sistemine sahip olabilmesine imkan veriyor. 
 
 
Diğer otomobil üreticileri bir batarya paketi yığınını, lüks ve geniş bir iç mekanla birleştirmek için mücadele ederken Volvo, yolcu ya da bagaj alanından feragat etmeden elektrifikasyonun her seviyede entegre edilebilmesini mümkün kılan SPA sayesinde, bunun üstesinden gelmeyi başarabiliyor. Ayrıca güçlendirilmiş bor katkılı çeliğin bol miktarda kullanılması sayesinde SPA platforma sahip otomobiller daha kompakt ve güvenli üretilebilmeleri ile öne çıkıyor.
 
Mikroişlemci, algılayıcı ve kamera teknolojisi gibi hızlı gelişen alanlardaki yeni teknolojilerin entegrasyonuna imkan sağlayan SPA, yeni kaza-önleme güvenlik çözümleri sunulabilmesinin yanında, yeni multimedya ve bağlanma seçeneklerinin de hızla uygulanabilmesine fırsat veriyor. Esnek bir üretim sistemi ile inşa edilen otomobillerden oluşan bir model yelpazesi geliştirmeye izin veren SPA, 60 serisi ve üzeri tüm Volvo modellerinin ne kadar karışık olduğuna bakmadan aynı üretim hattı üzerinde üretilebilmesini sağlayarak endüstriyel açıdan da avantaj sağlıyor. 

Son Güncelleme : 08 Ekim 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo