Renault Samsung Tasarım Stüdyosu’nun BACCARA Konsepti Gerçeğe Dönüşür mü?

Ototeknikveri     24 Ağustos 2020 01:49

Bazı konseptler neredeyse hiç değişmeden üretime aktarılabiliyor. Bazıları ise gerçeğe dönüşemeden sadece 3B modeller olarak kalıyor. Baccara konsepti de ne yazık ki ikinci kategoride kalacak gibi görünüyor.

Renault Samsung Tasarım Stüdyosu’nun BACCARA Konsepti Gerçeğe Dönüşür mü?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Baccara, Güney Kore’deki Renault Samsung Tasarım Stüdyosu’ndaki beş aylık stajı sırasında Guillaume Mazerolle tarafından yaratıldı. Projeye tasarım yöneticisi Raphael Linari ve Andrey Basmanov liderlik ederken, 3B modellemeden ise Seonhong Lee ve Minseok Kang sorumluydu.

 

Mazerolle ilk olarak Güney Kore’nin başkenti Seul’deki trafiği inceledi ve gelecekteki otomobillerin kalabalık şehirlerde daha az yer kaplamak için küçülmeleri gerektiğini tespit etti.

 

Baccara “şehirler için lüks kişisel elektrikli otomobil konsepti” olarak tasarlandı ve stil olarak da bunu yansıtıyor. Konsept, bir Renault Zoe ya da Mini Electric’e kıyasla çok daha dinamik görünüyor.

 

Konseptin adı 80’li ve 90’lı yılların Renault modellerini anımsatıyor. Otomobilin uzunluğu 4.0 metre, yüksekliği ise 1.4 metre. Piller ve elektrikli motor arkaya yerleştirilirken, hala 2 yetişkin ve 2 çocuğun rahatça yolculuk edebileceği kadar alan var.

 

Tamamen cam kabin 360 derece görüş sağlarken, bir arka aydınlatma ünitesi kapı kollarına kadar uzanıyor ve otomobilin görsel uzunluğunu artırıyor.

 

Otomobilin önündeki aydınlatma üniteleri Baccara’nın tüm genişliğine yayılan bir bıçak kesiği izlenimi verirken, küçük dikey kesikler de alttaki yüzeyi bölüyor. Arkada açılabilir ve aydınaltmalı bir tavan rüzgarlığı da bulunuyor.

 

Bu gerçekten çok havalı görünümlü bir otomobil ve üreticiler böyle dinamik bir stili şehir odaklı elektrikli otomobillerine yansıtırlarsa çok akıllıca olur. Baccara’yı yollarda göremesek de gelecekteki modellerde izlerini görmeyi isteriz.

Son Güncelleme : 24 Ağustos 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo