Lotus Evija’nın Çıkışı 5 Ay Ertelendi

Ototeknikveri     25 Ağustos 2020 12:58

Lotus dünya genelindeki pandemi koşulları nedeniyle Evija elektrikli hiper otomobilin teslimatlarını ertelemek durumunda kaldı.

Lotus Evija’nın Çıkışı 5 Ay Ertelendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lotus Evija’nın ilk örneklerinin yıl sonundan önce teslim edilmesi bekleniyordu ancak koronavirüs pandemisi ve bunun getirdiği kısıtlamalar firmayı test programını yavaşlatmak zorunda bıraktı, bu da teslimat tarihlerini ileriye sarkıttı.

Lotus yöneticisi Phil Popham Autocar’a yaptığı açıklamada “Test sürecinde özellikle de Avrupa’da beş ay kaybettik. İspanya’daki sıcak hava testlerini kaçırdık.” dedi.

Sonuç olarak Evija’nın teslimatları beş ay ertelendi ve ilk örneklerin sahiplerine 2021 ortalarına kadar teslim edilmesi bekleniyor. Pek çoğu ön ödemelerini yapmış 70 potansiyel müşteri var ve otomobilin dünya turuyla birlikte bu sayının artması bekleniyor. Bu tur da geçtiğimiz aylarda yine pandemi nedeniyle ertelendi.

Öte yandan, modelin yol testlerinde gecikme yaşanınca Lotus aerodinamik gibi diğer alanlara odaklanarak daha da geliştirme fırsatı buldu. Bu arada otomobilin başlangıçtaki 1972 hp (2000 PS / 1471 kW) beklentisinin de ötesinde 2000 hp (2029 PS / 1492 kW) güç çıkışına kadar sunabildiği görüldü. Tork değeri ise 1700 Nm civarında.

130 adetle sınırlı olacak ve 2.2 milyon dolar fiyat etiketi konulan Evija dört elektrikli motorla geliyor, 3 saniyeden kısa sürede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise 320 km/s üzerinde. Tahmini elektrikli sürüş mesafesi 400 km civarında.

Son Güncelleme : 25 Ağustos 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo