Yeni Peugeot e-Boxer Şehirlerin Hakimi Olacak

Ototeknikveri     27 Ağustos 2020 09:06

2019’da 274.000 adet satışla ticari araçlarda rekor kıran Peugeot bu alandaki atağını yeni elektriklendirilmiş seçeneklerle sürdürüyor.

Yeni Peugeot e-Boxer Şehirlerin Hakimi Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Peugeot e-Expert’e ek olarak, Peugeot şimdi de %100 elektrikli e-Boxer modelini sunuyor. Yeni Peugeot e-Boxer en yeni sürüş yardım sistemleri, 340 km’ye kadar elektrikli sürüş mesafesi, iki farklı pil kapasitesi (37 kWh ve 70 kWh), 4 farklı uzunluk ve 3 farklı yükseklik seçeneği, versiyona göre değişen şekilde 1890 kg yük kapasitesi ve 17 m³ yükleme hacmi ile geliyor.

 

Yeni Peugeot e-Boxer, içten yanmalı motorlu versiyondaki tüm faydalı özellikler ve diğer pek çok avantajının yanında, emisyon kısıtlaması olan şehir merkezlerine de rahatça girebiliyor.

 

İnşaat, tesisatçılık, elektrik teknisyenliği, hastaneler, belediyeler, çevre dostu bir imaj vermek isteyen firmalar ve diğer pek işletme kendilerine en uygun şartlarda bir e-Boxer bulabilecek. Şehir içinde kolay taşıma ve teslimat sağlayan araç, zeminin altına yerleştirilen pili sayesinde yükleme alanı ve kapasitesinden hiç taviz vermiyor. 3 metre, 3.45 metre ve 4.04 metre aks mesafesi seçeneklerine sahip panel van versiyonlar 4 farklı uzunlukta geliyor: L1, L2, L3 ve L4. Yükseklik ise H1, H2 ve H3 seçeneklerine ayrılıyor. Ayrıca toplam 5 farklı versiyon 8 – 17 m³ arasında değişen yükleme hacmi ve 1890 kg’a kadar çıkan yük kapasitesi sunuyor. 

Farklı profesyonel ihtiyaçları karşılamak için Peugeot e-Boxer aynı zamanda tek şasili kabin (L2, L3 ve L4), çift sıralı kabin (L3) ve açık kasa (L3 ve L4) olmak üzere üç farklı versiyona sahip. 

İç mekanda kaliteli ve fonksiyonel konsol pek çok farklı depolama alanına sahip ve 3 farklı buton vites kontrolü yerine farklı sürüş modları sunuyor: “D” (ileri), “N” (boş vites) ve “R” (geri). Özel arka aynasının ekranında pil seviyesi, kalan menzil, voltaj, amper ve sürüş modu gibi bilgiler görüntüleniyor.

Bluetooth özellikli ve 5 inç ekranlı ses sistemi, arka park yardımı, manuel klima, otomatik ışık aktivasyonu ve otomatik silecekler, ısıtmalı ve elektrikli aynalar da aracın dikkat çeken özellikleri arasında. Teknoloji cephesinde ise 9 inç dokunmatik ekranlı navigasyon, arka kamera, aktif güvenlik freni, hız limiti ve yasak tabelalarını otomatik tanıma, otomatik kısa farlar, kör nokta takip sistemi, seyir kontrolü, yokuş iniş kontrolü, arka trafik uyarısı, LED gündüz farları gibi özelliklerle zengin bir liste var.

Yeni Peugeot e-Boxer 90 kW (122 hp) tamamen elektrikli motorla geliyor. Motorun tork değeri 260 Nm. Motor CO2 emisyonu, ses, gürültü, titreşim ya da koku olmadan sakin bir atmosfer içinde kullanıcıları elektrikli sürüş keyfiyle tanıştırıyor. Enerji geri kazanım mekanizması gaz pedalı ve fren kullanıldığında devreye girerek tasarruf sağlıyor. 

Azami hız 110 km/s ile sınırlı, 4 ton versiyonlarda ise bu 90 km/s değerine düşüyor. 

L1 ve L2 versiyonlarda 37 kWh pil ile 200 km, L3 ve L4 versiyonlarda (ayrıca L2 kasasız şaside) 70 kWh pil ile 340 km sürüş mesafesi elde edilebiliyor. Pil 50 kW şarj ile halka açık şarj istasyonunda 1 saatte %80 oranına ulaşıyor. 22 kW Wall Box ve araç üzerindeki 22 kW trifaze şarj ile 37 kWh pil 5 saatte, 70 kWh pil 9 saatte tam doluyor. 7.4 kW Wall Box ve tek fazlı (7 kW) şarj ile sırasıyla 6 saat ve 12 saatte dolum sağlanıyor. 

Son Güncelleme : 27 Ağustos 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo