VW ID Ruggedzz 2025’te Land Rover Defender’ın Karşısına Çıkabilir

Ototeknikveri     28 Ağustos 2020 02:25

Volkswagen ID Buggy konseptini ilk olarak 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtmıştı. Firma bu aracı üretime geçirmeye hazırlanıyordu. Öte yandan, modeli sınırlı sayıda üretmesi beklenen e.Go Mobile iflas edince bu hazırlıklar yarım kalmıştı.

VW ID Ruggedzz 2025’te Land Rover Defender’ın Karşısına Çıkabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

ID Buggy’nin üretime geçirilmesi iptal edilmiş gibi görünürken, Car Magazine’in haberine göre Volkswagen bu konseptten ilham alan elektrikli bir off-road aracı hazırlıyor olabilir. Proje tamamen yeni değil ve 2016’ya kadar dayanıyor. Aracın tarzına da RUV (rugged utility vehicle) adı verilmiş.

 

Herbert Diess’in çok önem verdiği söylenen projenin 2025’te üretime geçmesi bekleniyor. Şu noktada araçla ilgili çok az bilgi var ancak elektrikli bir Land Rover Defender gibi görünen niş bir model olarak tanımlanıyor. Aracın Defender’dan çok daha uygun fiyatlı olması ve doğada maceralara çıkmayı seven, yaşam tarzı odaklı gençleri hedef alması bekleniyor.

Teknik özelliklerle ilgili kısıtlı veri olsa da, aracın MEB platformunu temel alması ve en az iki elektrikli motorla dört çekişli sürüş sistemi sunması muhtemel. Ayrıca iptal edilen Buggy projesinden de bazı stil bileşenleri alınacak.

 

Modelin “Ruggedzz” adını alacağı söyleniyor ancak VW yerine bir Skoda modeline dönüşmesine de ihtimal veriliyor. Eğer Skoda bünyesinde çıkarsa modelin ABD’ye gelmesi de beklenmiyor.

Son Güncelleme : 28 Ağustos 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo