2022 Subaru BRZ: Yeni Görünüm, Motorlar ve Diğer Tüm Detaylar

Ototeknikveri     30 Ağustos 2020 05:59

2022 Subaru BRZ’nin dijital çizimi yayınlandı. İlk bakışta bunun sadece kapsamlı bir güncelleme olduğu düşünülebilir. Boyutlar ve genel şekil önceki model ile çok benzer ancak her bir gövde paneli yepyeni. Ön kısımda eğimli ızgara, dikey yan hava girişleri ve basık çamurluklarla sade bir şıklık göze çarpıyor.

2022 Subaru BRZ: Yeni Görünüm, Motorlar ve Diğer Tüm Detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Subaru BRZ’nin yan profilinde Lexus RC ile benzerlik açıkça görülüyor. Köşeli arka yan camlar ve ön çamurluktaki hava girişleriyle birleşen marşpiyerler bu benzerliği yansıtıyor. Bu arada tuhaf şekilli yakıt deposu kapağı dikkat çekiyor.

 

Arkada eğimli cam ve otomobilin genişliğini görsel olarak daha da artıran yatay şerite sahip C şekilli arka lambalar bulunuyor. W şekilli difüzör gövdeyle kontrast oluşturuyor ve bir çift büyük egzoz çıkışına ev sahipliği yapıyor.

 

İç Mekan

İç mekanda önceki model ile benzer genişlikle birlikte daha kaliteli materyaller, bağlantı ve multimedya teknolojileri ve Subaru’nun en yeni EyeSight sürüş yardım sistemlerinin bulunması bekleniyor.

İç mekanın yeni görünümünün altında BRZ platformunun güncellenmiş versiyonu yatıyor. Otomobilin Toyota’nın TNGA mimarisine geçmesi düşünüldüyse de, böyle bir girişim BRZ’nin çok yüksek olmayan satış rakamları için fazla maliyetli olacaktı. Önceki modelle benzer bir süspansiyon kurulumu, daha dayanıklı bir gövde ve daha hafif materyaller öne çıkıyor.

 

Turboşarjlı mı Olacak?

Bazı Subaru fanları turboşarjlı motor beklentisi içinde olsa da, bazı yayınlar motorun doğal emişli olarak kalacağına işaret ediyor. Her şekilde, en muhtemel aday Subaru’nun 2.4 litre FA24 motoru gibi görünüyor. Bu turboşarjlı dört silindirli boksör motor 260 hp (194 kW) güç çıkışı ve 376 Nm tork değerine sahip. Bu motorun STi versiyonlarında 300 hp güç çıkışı sunabileceği konuşuluyor.

Diğer adaylar arasında mevcut BRZ’den alınan doğal emişli FA20 2.0 litre boksör motor ya da Subaru’nun Levorg modelinde sunulan yeni CB18 1.8 litre turboşarjlı dört silindirli motoru da olabilir. Bu motor 175 hp güç çıkışına sahip ve BRZ serisi için ideal bir giriş seviyesi olabilir. Önceden de olduğu gibi motora arkadan çekişli sürüş sistemi ve 6 vitesli manuel ya da otomatik şanzıman eşlik edecek.

 

Rakipler ve Çıkış Takvimi

Subaru’nun ikinci nesil BRZ modeli Toyota GR86, Hyundai Veloster, Ford Ecoboost Mustang, Chevrolet Camaro 2.0L Turbo, Mazda MX-5 Miata, Toyota Supra 2.0L, Nissan 370Z ve yeni çıkacak 400Z gibi modellerle rekabet edecek.

Üretim modelinin tanıtımı bu yıl sona ermeden gerçekleşebilir ancak 2021’in başları daha muhtemel. Her şekilde BRZ 2022 modeli olacak sunulacak ve performans odaklı STi versiyonu daha sonra sunulacak.

 

Not: Çizimler CarScoops sanatçısı Josh Byrnes tarafından hazırlanmıştır ve Subaru ile ilgisi yoktur.

Son Güncelleme : 30 Ağustos 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo