2020 Skoda Citigo iV Sade ve Çok İyi Bir Elektrikli Şehir Otomobili

Ototeknikveri     30 Ağustos 2020 09:37

Geçen yıl Citigo iV modelinin de eklenmesiyle Skoda’nın küçük hatchback serisi tamamen elektriklendi.

2020 Skoda Citigo iV Sade ve Çok İyi Bir Elektrikli Şehir Otomobili
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Aynı zamanda Volkswagen Grubu’nun en uygun fiyatlı pilli elektrikli otomobili olan model, İngiltere’de 20.455 sterlin’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Bu fiyatla otomobil rakipleri Seat Mii Electric ve VW e-Up! Modellerinden daha ulaşılabilir.

 

Citigo iV 82 hp (83 PS / 61 kW) güç çıkışı ve 212 Nm tork sunan tek elektrikli motorla geliyor. Otomobil bu donanımla 12.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkıyor, azami hızı ise 130 km/s. Zeminin altına 36.8 kWh lityum iyon pil yerleştirilmiş ve bu hızlı şarj destekli pil ile 274 km’ye varan sürüş mesafeleri elde edilebiliyor.

 

Diğer elektrikli otomobillerin aksine Skoda’nın şehir otomobili ilgi çekmek için bağırmıyor. Aslında kapalı ön panjur ve özel logolar olmasa otomobili yanmalı motorlu eski modellerden ayırmak bile zor olabilirdi.

 

İç mekan oldukça sade ve arkada yetişkin yolcular için gayet yeterli baş mesafesi var. Bacak mesafesi ve bagaj kapasitesi de bu sınıftaki bir otomobil için oldukça yeterli seviyede.

 

Önde basit bir tasarım var ve sürücünün dikkatini dağıtacak detaylar bulunmuyor. Akıllı telefon uydu navigasyon sistemi olarak görev yapıyor ve özel bir uygulama aracılığıyla gerekli bilgileri sağlıyor.

 

AutoTrader’dan Rory Reid otomobili test sürüşüne çıkardı. Reid Citigo iV modelinin yolda gerçekten parladığını ve etkileyici bir performans sunduğunu belirtiyor. Hızlanma, süspansiyon ayarları, yol tutuşu, elektrikli sürüş mesafesi ve otomobilin pratikliği Reid’i çok etkilemişe benziyor.

Son Güncelleme : 30 Ağustos 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo