Lexus LBX İsmi Tescil Edildi: Yeni bir SUV mi Geliyor?

Ototeknikveri     31 Ağustos 2020 01:01

Lexus’un crossover serisini yeni bir giriş seviyesi model ile genişletmeyi planladığı konuşuluyor. Yeni bir tescil başvurusu da bu teoriyi doğruluyor.

Lexus LBX İsmi Tescil Edildi: Yeni bir SUV mi Geliyor?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japon otomobil üreticisi LBX ve Lexus LBX isimlerini tescil ettirme aşamasında. Başvurular 5 Ağustos’ta Avrupa Birliği’nde, İsviçre’de ve İsrail’de yapıldı. ABD’de ise böyle bir başvuru olup olmadığı henüz belli değil. Dolayısıyla yeni çıkacak model bahsi geçen piyasalarla kısıtlı olabilir.

 

LexusEnthusiast tarafından keşfedilen tescil başvurularının sahibi Lexus’un ana firması Toyota olarak görünüyor. Tescil edilen isimlerin otomobiller ve otomobil parçalarında kullanılmak üzere ayrıldığı belirtiliyor. LBX adının Toyota Yaris Cross tabanlı bir modele verilmesinin planlandığı söyleniyor ancak henüz bu bilgiyi destekleyecek bir şey yok.

Öte yandan, Mayıs ayı ortalarında çıkan haberlerde de Yaris Cross tabanlı crossover modelin “BX” adını alacağı ve Kuzey Amerika’ya gönderilmeyeceği yazılıyordu.

 

UX’in altında konumlanacak model Toyota’nın modelinden farklı bir tasarımla ayrılacak ve Lexus’un özgün ön panjuru ile farlarını içerecek. Kabin büyük ölçüde Yaris Cross ile paylaşılacak ancak bazı özel Lexus parçaları da olacak. Bunlar arasında özel bir multimedya sisteminin, lüks materyallerin ve daha fazla döşeme seçeneğinin bulunması bekleniyor.

 

Otomobilde Yaris Cross’un 114 hp (116 PS / 85 kW) 1.5 litre elektriklendirilmiş motoru kullanılabilir. Bir F Sport versiyonu da daha fazla güç çıkışı ve dört çekişli sürüş sistemiyle sunulabilir.

Not: Resimlerde Toyota Yaris görülüyor.

Son Güncelleme : 31 Ağustos 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo