Toyota Yaris Cross Japonya’da Çıktı

Ototeknikveri     01 Eylül 2020 04:58

Toyota Yaris Cross’u özellikle Avrupalı müşteriler için tasarlamış olsa da, yarı kompakt SUV Japonya’ya da sunuldu.

Toyota Yaris Cross Japonya’da Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japon müşteriler Yaris Cross’un direksiyonunun başına ilk geçenler olacak. Ülkede yeni model 31 Ağustos günü itibariyle çıktı. Avrupa modeliyle tamamen aynı görünen model TNGA platformunu kullanıyor. Japonya’da iki farklı güç aktarım seçeneği sunuluyor.

 

Giriş seviyesi model 1.5 litre üç silindirli Dynamic Force Engine ile geliyor ve buna Direct Shift-CVT şanzıman eşlik ediyor. Bu model önden çekişli ya da “Multi-terrain Select” fonksiyonlu dört çekişli sürüş sistemiyle alınabiliyor. Motor 120 PS (118 hp) güç çıkışı ve 145 Nm tork değerine sahip.

 

Ayrıca Toyota 1.5 litre benzinli motorla küçük bir elektrikli motor ve pili birarada kullanan bir hibrit sistem sunuyor. Benzinli motor 91 PS (90 hp) güç çıkışı ve 120 Nm tork değeri sunuyor. Elektrikli motorun ise güç çıkışı 80 PS (79 hp), tork değeri 141 Nm. Hibrit model standart önden çekişli sürüş sistemi ya da opsiyonel dört çekişli sürüş sistemi (E-Four) ile geliyor. Toyota Yaris Cross Hybrid’in 3.2 litre/100 km yakıt tüketimiyle sınıfında verimlilik lideri olduğunu belirtiyor.

Benzinli ve iki tekerlekten çekişli Yaris Cross 390 litre bagaj kapasitesine sahip. Arka koltuk 40/20/40 ölçülerinde katlanabiliyor, ayrıca bagaj zemini 60/40 katlanabilir ve yüksekliği ayarlanabilir şekilde geliyor. Elektrikli bagaj kapağı opsiyonel sunuluyor.

 

Tüm modeller TFT renkli LCD çoklu bilgilendirme ekranı, Display Audio ve Data Communication Module özelliklerini standart olarak sunuyor SmartDeviceLink (SDL), Apple CarPlay ve Android Auto bağlantısı da bunlarla birlikte geliyor.

 

Japonya’da “B package” donanım seviyesi hariç tüm modeller standart olarak Toyota Safety Sense içeriyor. Pakette Toyota Teammate Advanced Park sürüş yardım ve park sistemi, Tam Hız Radar Seyir Kontrolü, Şerit Takip Sistemi, Adaptif Uzun Far Sistemi bulunuyor. Ayrıca Çarpışma Öncesi Güvenlik Sistemi, Hızlanma Kontrolü, Acil Sürüş Asistanı ve Yol İşaretleri Asistanı sunuluyor.

Fransa’da üretilecek Avrupa modelinin aksine, Yaris Cross Japonya’da yerel olarak üretilecek. Fiyatlar donanım seviyesine göre 17.000 dolar – 26.000 dolar arasında değişiyor.

Son Güncelleme : 01 Eylül 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo