2021 Hyundai Kona Yeni Görünümü ve N Line Versiyonu ile Çıktı

Ototeknikveri     03 Eylül 2020 02:09

Güncellenen 2021 Hyundai Kona ve yeni N Line modelleri Güney Koreli otomobil üreticisi tarafından tanıtıldı.

2021 Hyundai Kona Yeni Görünümü ve N Line Versiyonu ile Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güncellenen Kona’nın genel şekli mevcut modele benzer kalırken, bir dizi değişiklik de göze çarpıyor. Bu değişiklikler özellikle ön kısımda belirgin. Burada yeniden tasarlanmış LED gündüz sürüş ışıkları, yeni tampon, koruyucu plaka ve revize edilmiş siyah ön panjur bulunuyor. Ayrıca Hyundai güncellenen Kona’ya yeni farlar kazandırmış.

 

Arkaya doğru ilerlediğimizde revize edilen grafikleriyle yeni arka lambaları fark ediyoruz. Ayrıca özgün bir arka tampon dikkat çekiyor. Seride 16, 17 ve 18 inç jant seçenekleri sunulacak.

 

Kona N Line ise bir dizi özel stil bileşeniyle standart modelden ayrılıyor. Bunlar arasında yeni tampon, ızgaranın üzerinde üç hava girişi, N stili aerodinamik dudak ve köşe yüzgeçleri, özel marşpiyerler ve 18 inç tekerlekler bulunuyor. Arka tamponda ise bir difüzör ve N stili yüzgeçler yer alıyor.

 

Kaputun altında 2021 Hyundai Kona bir dizi yeni motorla geliyor. Serinin en üstünde geliştirilmiş 1.6 litre T-GDI Smartstream 194 hp motor yedi vitesli çift debriyajlı şanzımanla birlikte yer alacak. Bu motor iki çekişli ve dört çekişli sürüş sistemi seçenekleriyle gelecek.

Ayrıca 48 volt yarı hibrit teknolojili 1.6 litre Smartstream dizel motor da sunuluyor. Bu motor 134 hp güç çıkışına sahip ve yedi vitesli çift debriyajlı şanzıman ya da Hyundai’nin altı vitesli Akıllı Manuel Şanzımanı (6iMT) ile birlikte alınabiliyor. Dört çekişli sürüş opsiyonel olarak sunuluyor.

 

Serinin girişinde ise 1.0 litre T-GDI Smartstream benzinli motor 118 hp güç çıkışı ve 48 volt yarı hibrit teknolojisiyle bulunuyor. Buna Hyundai’nin 6iMT şanzımanı eşlik ediyor. Müşteriler 48 volt yarı hibrit sistemi tercih etmemeleri durumunda 7 vitesli çift debriyajlı ya da 6 vitesli manuel şanzıman ve opsiyonel dört çekişli sürüş sistemi alabiliyorlar.

 

Son olarak yeni 2021 Hyundai Kona Hybrid 1.6 litre GDI motor ve elektrikli motorla toplam 138 hp güç çıkışı sunuyor. Bu model 1.56 kWh pil paketi, 6 vitesli çift debriyajlı şanzıman ve önden çekişli sürüş sistemiyle geliyor.

 

İç mekanda da bazı gelişmeler var. Örneğin Kona 10.25 inç dijital gösterge paneliyle geliyor ve bölünme özelliğine sahip 10.25 inç ana multimedya ekranı da alınabiliyor. Ambiyans aydınlatma teknolojisi, bir dizi yeni renk ve materyal seçenekleri, iki renkli bej ve haki deri döşemeler gibi özellikler de dikkat çekiyor.

Hyundai’nin SmartSense Aktif Güvenlik paketi Kör Nokta Kaçınma Asistanı, Arkadan Geçen Trafik Çarpışma Önleme Asistanı, Akıllı Seyir Kontrolü, dur – kalk fonksiyonu, Öndeki Araç Kalkış Uyarısı, Şerit Takip Asistanı, Akıllı Hız Sınırı Uyarısı, Güvenli Çıkış Uyarısı, Arka Koltuk Uyarısı ve İleri Çarpışma Kaçınma Asistanı ile geliyor.

 

Yeni Hyundai Kona Avrupa’daki bayilere bu yılın sonuna doğru gelecek.

Son Güncelleme : 03 Eylül 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo