Audi’den Yeni RS6 Avant Tribute Edition ile Orijinal RS2 Avant’a Saygı Duruşu

Ototeknikveri     06 Eylül 2020 04:27

Yeni Audi RS6 Avant ABD piyasasında satışa çıktı. Otomobil üreticisi bunu “RS Tribute Edition” ile kutluyor.

Audi’den Yeni RS6 Avant Tribute Edition ile Orijinal RS2 Avant’a Saygı Duruşu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2021 Audi RS6’nın yeni özel versiyonu, 1994 yılında çıkan orijinal RS2 Avant’a saygı duruşu niteliği taşıyor. Otomobilden sadece 25 adet üretildi.

 

Özel versiyon içeride ve dışarıda özgün stil bileşenlerine sahip. Bunlar arasında Nogaro Blue dış cephe boyası ve ön panjur, arka difüzör, yan kesikler, tavan raylarında siyah detaylar bulunuyor.

 

Ek olarak, yeni Audi RS6 Tribute Edition 22 inç gümüş alaşım jantlar ve yaz lastikleri ile geliyor. Fren kaliperleri ise kırmızı renkte.

 

Özel Audi RS6 Avant’ın iç mekanı Valcona S spor koltuklar ve Denim Blue dikişlerle sunuluyor. Konsolda karbon kaplamalar, kapitone direksiyon simidi ve RS yer paspasları da dikkat çekiyor.

 

Çift turbo 4.0 litre V8 motorun güç çıkışı değişmeden kalıyor (591 hp). Motora dört çekişli sürüş sistemi ve sekiz vitesli otomatik şanzıman eşlik ediyor. Bu donanımla otomobil 3.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkıyor. Azami hız opsiyonel olarak 305 km/s yapılabiliyor. Üretilecek 25 otomobilde de spor egzoz standart olarak gelecek.

 

Yeni Audi RS6 Tribute Edition aynı zamanda standart olarak Sürüş Yardım Paketi ve Executive Package ile sunuluyor. Sürüş Yardım Paketi’nde Audi’nin adaptif seyir kontrolü de bulunurken, Executive Package ısıtmalı arka koltuklar, baş üstü ekranı, elektrikli yumuşak kapanan kapılar ve Bang & Olufsen 3D Advanced ses sistemi gibi lüks özelliklere sahip.

 

Orijinal Audi RS2 Avant 1994’te tanıtılmış ve yüksek performanslı station wagon segmentini yaratmıştı. Ayrıca RS logosunu taşıyan ilk modeldi. Porsche otomobilin mühendisliği ve montajından sorumluydu. Otomobilin gücü 311 hp 2.2 litre beş silindirli turbo motordan geliyordu ve 4.8 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyordu.

 

Eğer yeni çıkan 25 adet Audi RS6 Tribute Edition’dan birine sahip olmak istiyorsanız, 136.800 dolar’a ihtiyacınız var. Standart 2021 Audi RS6 Avant ise 109.995 dolar’dan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Son Güncelleme : 06 Eylül 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo