2021 Jeep Wrangler 4xe Sınıfında Çığır Açacak

Ototeknikveri     06 Eylül 2020 09:47

Jeep’in SUV serisini elektriklendirme atağı Wrangler 4xe ile devam ediyor.

2021 Jeep Wrangler 4xe Sınıfında Çığır Açacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renegade 4xe ve Compass 4xe gibi modellere katılan plug-in hibrit SUV 2.0 litre turboşarjlı motor ve iki elektrikli motorla geliyor. Bunlara arka koltukların altında yer alan 17 kWh lityum iyon pil eşlik ediyor.

 

Güç aktarım sistemi toplam 375 hp (380 PS / 280 kW) güç çıkışı ve 637 Nm tork değerine sahip. Bu da yeni Wrangler 4xe’nin 3.0 litre V6 dizel versiyondan bile daha güçlü olduğu anlamına geliyor.

 

Pili tam şarj etmek yeni 4x4’e 40 km elektrikli sürüş menzili kazandırıyor. Gösterge panelinin solundaki sürüş modu butonlarından elektrikli sürüşe geçilebiliyor. Diğer sürüş modları arasındaysa Hybrid ve eSave var. Bu sonuncu mod daha sonra kullanım için pil gücünü koruyor. Model ayrıca tek pedallı sürüşü de destekliyor.

 

On renk seçeneğiyle sunulan modelin dış cephesinde Electric Blue detaylar bulunuyor. İç mekan tanıdık ancak modele özel gösterge paneli ve multimedya menüleri ile yine Electric Blue dikişler dikkat çekiyor.

 

Gelecek yıl ABD, Avrupa ve Çin’de bayilere ulaşması beklenen Wrangler 4xe üç versiyonla çıkacak: 4xe, Sahara 4xe ve Rubicon 4xe. İlk ikisi standart dört çekişli sürüş sistemi, Dana sabit akslar, iki vitesli ara şanzıman ve sınırlı kaymalı diferansiyel ile gelecek. Rubicon’da ise bunlara Rock-Trac sistemi, elektrikli ön ve arka aks kilitleri ve daha iyi off-road performansı için elektronik devre dışı bırakılabilir denge çubuğu eklenecek.

 

Trail Rated logosu takılan Wrangler 4xe 2 inç kaldırma kiti, off-road tamponlar, arazi ışıkları ve topuk kilidine uygun tekerlekler gibi aksesuarlarla sunulacak.

Son Güncelleme : 06 Eylül 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo