Yeni VW Golf GTI Mk8’in Tüm Detayları Bu Galeride

Ototeknikveri     07 Eylül 2020 12:30

1976’da Mk1’in tanıtılmasından bu yana Volkswagen 2.3 milyondan fazla Golf GTI sattı. Şimdi modelin yeni nesli Avrupa’da ve sipariş defterleri açıldı.

Yeni VW Golf GTI Mk8’in Tüm Detayları Bu Galeride
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kuzey Amerika yeni model için 2022 model yılına kadar bekleyecek ancak Almanya’da 37.607 euro’dan başlayan fiyatlarla DSG şanzımanlı model satın alınabiliyor. Volkswagen’in Renault Megane RS ve Ford Focus ST rakibine turboşarjlı 2.0 litre dört silindirli motor güç veriyor. Motorun güç çıkışı 245 PS (242 hp / 180 kW), tork değeri ise 370 Nm. Buna önden çekişli sürüş sistemi ve altı vitesli manuel ya da yedi vitesli çift debriyajlı otomatik şanzıman eşlik ediyor. Bu donanımla otomobil 6 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor ve azami hızı 250 km/s (elektronik olarak sınırlandırılmış).

 

Golf GTI serinin geri kalanından daha sportif bir görünüm veriyor ancak çok agresif bir tasarımı yok. Opsiyonel X şekilli sis lambaları kompakt performans modelinin en dikkat çeken özelliklerinden birisi diyebiliriz. Ayrıca arka tampon, genişletilmiş tavan rüzgarlığı, iki yuvarlak egzoz çıkışı ve GTI logoları da ayırıcı özellikler arasında.

 

Özel tartan döşemeler hala sunuluyor, kokpitin geri kalanı ise oldukça iyi donatılmış. Standart dijital göstergeler ve Discover Media multimedya sistemi ya da opsiyonel 10 inç Discover Pro iç mekanın öne çıkan özelliklerinden. Otonom Acil Fren ve Yaya Tespiti, Şerit Asistanı, Car2X iletişim teknolojisi ve diğerleri de yeni modeli tamamlıyor.

Son Güncelleme : 07 Eylül 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo