Maserati’nin Yeni SUV’si Grecale Adını Alacak

Ototeknikveri     11 Eylül 2020 04:24

Geçtiğimiz günlerde MC20 spor otomobilin tanıtımı sırasında Maserati aynı zamanda gelecekteki lüks kompakt SUV’sinin adını da duyurdu: Grecale.

Maserati’nin Yeni SUV’si Grecale Adını Alacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Akdeniz’in güçlü kuzeydoğu rüzgarından adını alan otomobil, bu anlamda da yine adlarını ünlü rüzgarlardan alan Mistral, Ghibli, Bora, Merak, Khamsin ve Levante gibi markanın diğer modellerinin izinden gidiyor. Maserati yeni modelin markanın gelişiminde çok önemli bir rol oynayacağını belirtti.

 

Porsche Macan ve benzeri modellere rakip olacak Grecale, Levante’nin altında konumlanacak ve Giorgio platformunu temel alacak. Model pek çok bileşenini Alfa Romeo Stelvio ile paylaşacak. İtalya’da Cassino fabrikasında üretilecek model üretim tesisini de Stelvio SUV ve Giulia ile paylaşmış olacak. Eğer planlarda bir değişiklik olmazsa yeni modeli gelecek yıl karşımızda görebileceğiz.

 

Duyuruya eşlik eden resmi teaser görüntüsü otomobilin şık burnunu, yuvarlak farlarını, yumuşak kırışıklıklarını ve bir rüzgarlıkla sona eren, B sütunlarının arkasındaki kemerli tavan çizgisini gösteriyor.

 

Motor serisiyle ilgili henüz yeni bir bilgi yok ancak yanmalı motorlu versiyonlara bir elektrikli versiyon da 2022 yılı civarında katılabilir. Bu versiyon Audi E-Tron ve Mercedes-Benz EQC gibi modellere rakip olabilir.

 

Maserati’nin gelecek planları aynı zamanda cabrio ve elektrikli yeni MC20 versiyonlarını, ayrıca GranTurismo ve GranCabrio’nun yanmalı motorlu ya da elektrikli yeni modellerini de içeriyor. Levante ve Quattroporte de ayrıca 2023 ve 2024’te yenilenecek ve sıfır emisyonlu versiyonlar kazanacak.

Son Güncelleme : 11 Eylül 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo