Nissan’ın Yeni Nesil Micra’sı Renault Tarafından Geliştirilecek

Ototeknikveri     13 Eylül 2020 02:05

Yeni nesil Nissan Micra’nın geliştirilmesi ve üretiminden Micra sorumlu olacak. Renault – Nissan – Mitsubishi İttifakı, markalar arasındaki işbirliğini artırmayı hedefliyor.

Nissan’ın Yeni Nesil Micra’sı Renault Tarafından Geliştirilecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mevcut Micra halihazırda Renault’nun Fransa’daki Flins fabrikasında üretiliyor ancak tesisin 2024 yılından itibaren otomobil montajı yerine geri dönüşüm aktivitelerine odaklanması bekleniyor.

 

Yeni nesil Micra ile ilgili haberler Nissan’ın operasyon şefi Ashwani Gupta tarafından Le Monde’a verdiği röportajda açıklandı.

 

Gupta, Nissan’ın Ford Fiesta ve VW Polo rakibinin İttifak içerisindeki yeni “lider – takipçi” stratejisinin bir parçası olacağını, markalardan birinin belirli model segmentlerinde İttifak’a öncülük edeceğini belirtti.

 

Gupta “Yeni nesil Micra için Renault’yu takip edeceğiz ve Micra’nın geliştirme ve üretimini bizim için yapmasını isteyeceğiz.” dedi.

“Lider – takipçi” stratejisi Renault’yu İttifak’ın Renault Captur, Nissan Juke gibi gelecekteki küçük B-SUV modelleri için de lider yapacak. Qashqai ve Renault Kadjar gibi C-SUV modelleri içinse bu kez Nissan liderlik yapacak.

 

Mevcut Micra 2016’dan beri piyasada hem benzinli hem de dizel versiyonlarla sunuluyor. En üst donanım seviyesi Micra N-Line turboşarjlı 1.0 litre üç silindirli 115 hp motor ve altı vitesli manuel şanzımanla geliyor.

Son Güncelleme : 13 Eylül 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo